Hava Durumu

Bursa'nın göbeğinde eğitim çilesi

Bursa'da bir ilkokulun bahçesine yapılan anaokulu inşaatı arsa sahibinin itirazı üzerine durdurulunca minik öğrenciler otobüste eğitim görmek zorunda kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2013 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2013 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın göbeğinde eğitim çilesi

Merkez Yıldırım ilçesi Duaçınarı Mahallesi’nde Mümin Gençoğlu 2 İlköğretim Okulu’nda bir şahsa ait arazinin satışının bir türlü yapılamaması yüzünden öğrenciler belediyenin tahsis ettiği otobüste eğitim görüyor. Kışın soğuk, yazınsa sıcak olan otobüste öğrenciler zor anlar yaşıyor.

Duaçınarı Muhtarı Mümin Yıldız, Mümin Gençoğlu 2 İlköğretim Okulu'nda anaokulu sınıfı sıkıntısı yaşandığını belirterek, "Eski müdürümüzün bu konuda çalışmaları vardı. Okulun bahçesine anaokulu için ilave derslik yapımı için inşaata başlanmıştı. Ancak okulun bahçesi özel şahsa ait. Kamulaştıramadık. Ek dersliğin duvarları yapılmasına rağmen şahsın yeri satmaması yüzünden inşaat durduruldu. Yapılan yer yıkıldı" dedi.

Okulun bahçesindeki özel mülkiyetin kamulaştırılması için büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden Yıldız, "Şahıs yeri satmak istemiyor. Başka ek derslik yapacak yerimiz de olmadığı için anaokulu sınıfı olarak belediyenin tahsis ettiği otobüsü kullanıyoruz. Okulumuzun bahçesine bir anaokulu ve spor salonu yapılsın" şeklinde konuştu.

Öğrenciler, otobüste eğitimin sıkıntılı olduğunu belirterek, “Yazları sıcak, kışları da soğuk oluyor. Otobüs yerine binada okumak istiyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.