Hava Durumu

Bursa'nın gündemi kentsel dönüşüm

Bursa Belediyeler Birliği meclis toplantısı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Başkanlığı’nda toplandı. 2011 faaliyet raporunun onaylandığı toplantıda, birliğin 2012 yılında yapacağı faaliyetler tartışıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2012 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2012 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın gündemi kentsel dönüşüm
Bursa Belediyeler Birliği’nin 2012 yılı mayıs ayı toplantısı Osmangazi Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda konuşan Başkan Dündar, Bursa Belediyeler Birliği olarak Bursa’nın tanıtımı ve turizm potansiyelinin kullanılması için önemli işlere imza attıklarını kaydetti. Gerek ulusal gerekse uluslararası zeminde Bursa Belediyeler Birliği’nin çalışmalarının ses getirdiğini aktaran Başkan Dündar, “Biz her fırsatta Bursa’nın tanıtımı için çaba harcıyoruz. Bursa tüm değerleri ile eşsiz bir şehir. Ancak Bursa’yı önce bizlerin tanıması çok önemlidir. Termal turizm için valiliğin öncülüğünde önemli bir çalışma yürüyor. Bursa Belediyeler Birliği olarak bu tür çalışmalara destek veriyoruz. Bundan sonraki süreçte de Bursa’nın tanıtımı ve turizmi için çok daha gayretle işe sarılacağız” dedi.

Yeni çıkan kanunla birlikte önümüzdeki süreçte kentsel dönüşümün en önemli gündem maddesi olacağını anlatan Başkan Dündar, “Kentsel dönüşüm çok popüler bir kelime. Türkiye’de bu yönde çalışma yapan belediyeler var. Dolayısıyla bu birikim ve tecrübeler bundan sonraki süreçte faydalı olacaktır. Türkiye biliyorsunuz 1. derece deprem kuşağında. Son Van depreminin ardından Başbakanımız konuya el atarak kentsel dönüşümün önünü açacak yasanın çıkmasını sağladı. Bursa’nın öncelikli 8 şehir arasında yer almış olması çok önemli. Bu süreçte kaçak ve çarpık yapılaşma sorununun da daha kolay çözümleneceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde yasanın getirdiği imkânlarla kentimiz kendini yeniler inşallah. Biz kentsel dönüşümün Bursa yerelinde gerçekleşmesini, TOKİ eliyle değil Bursa’daki müteahhitler tarafından yapılmasını istiyoruz. İstiyoruz ki kamu adına düzgün gitsin bu iş” diye konuştu.
Hızlı tren hattının Bursa’dan geçecek olması, yine İstanbul-İzmir Otoyolu’nun inşaatına başlanıyor olması, İstanbul-Bursa arasının denizyoluyla 75 dakikaya düşmesinin kentin büyüyeceğine yönelik önemli işaretler olduğunu anlatan Başkan Dündar, bu büyümenin planlı bir şekilde gerçekleşmesinin büyük önem taşıdığını kaydetti. Önemli olanın planlara uyulması olduğunu vurgulayan Başkan Dündar, “İnşallah Bursa için hayırlı olur” dedi.


Başkan Dündar’ın konuşmasının ardından 2011 yılı faaliyet raporu okunduktan sonra, oy birliği ile onaylandı. Toplantıya birliğe üye belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı. Toplantının son bölümünde katılımcı belediye başkanları da görüşlerini açıklarken, Bursa Belediyeler Birliği toplantılarının her ay başka bir belediyenin ev sahipliğinde yapılması kararlaştırıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.