Hava Durumu

Bursa'nın harika çocukları

Bulgaristan'ın Varna kentinde yapılan 'Varna - Albena "Heirs of Orpheus" müzik yarışması piyano dalında Bursa'nın harika çocukları Damla Koşar ve Arya Su Gülenç birinci oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2017 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2017 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın harika çocukları

Kültür, sanat ve spor şehri Bursa, Bulgaris-tan'da adından söz ettirdi. Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen 'Varna - Albena "Heirs of Orpheus" müzik yarışması piyano dalında Damla Koşar ve Arya Su Gülenç birinci oldu.Yarıştığı grubun en küçüğü olan Arya Su, birincilik derecesinin yanı sıra "En İyi Czerny Yorumcusu" olarak "Czerny Özel Ödülü"ne de layık görüldü. Bursa Mix Müzik & AkademiX Güzel Sanatlar Merkezi öğrencilerinden 7 yaşındaki Arya Su Gülenç ve 18 yaşındaki Damla Koşar başarı serilerine Bulgaristan'ı da eklediler.
Arya Su 2016 yılında Fransa'dan ilk derecesini almış, Damla Koşar ise Bulgaristan'ın yanı sıra İspanya, Almanya, Gürcistan ve son olarak da ağustos ayında Avusturya'dan birincilik derecesi elde etmişti.

GRUBUN EN KÜÇÜĞÜ

7-10 yaş grubunda yarışan Arya Su grubunun en küçük yaştaki yarışmacısı. Arya Su, "Piyano öğretmenim Elena Çekiç ile çok yoğun çalışıyoruz. Başlarda zorlansam da şimdi öğretmenimin benden istediklerini daha iyi anlıyor ve vermeye çalışıyorum" dedi. Damla Koşar ise,"Artık lise son sınıftayım ve en büyük hedefim önce yurtdışında iyi bir akademik eğitimin ardından konser piyanisti olmak. Dünyanın her yerinde ülkemden söz ettirip konserler vermek istiyorum. Mix Müzik & AkademiX'de Elena Çekiç hocam ve İstanbul Üniveritesi Devlet Konservatuvarı'ndaki hocalarımın emeklerini boşa çıkartmak istemiyorum. Direktörüm Rüstem Avcı'yı da unutmayalım, yurtdışında eğitim alabilmem konusunda, geleceğe dönük kariyer planlamamda etkin çalışmalar yürütüyor" dedi.

'YASAYI BEKLİYORUZ'

İki öğrencinin de müzik direktörlüklerini yapan Rüstem Avcı "Biz üzerimize düşeni insanüstü bir çabayla yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizde onlarca yetenek olduğuna inanıyorum. Bu başarılar elbette sevindirici, ama aslolan böylesi yeteneklerimizin yasal zeminde devlet tarafından desteklenmeleridir. İşte bu nedenle uzunca bir süredir "Harika Çocuklar Yasası"nın çıkması için mücadele veriyoruz. Devlet desteği olmaksızın, bu yeteneklerimizin belli bir seviyeye kadar başarılar elde edip sonrasında kaderlerine terk edilmelerini yüreğim götürmüyor. Alışageldiğimiz başarılar bir yana, asıl başarılarımızın devlet desteğiyle geleceğine inanıyorum" dedi. Pelin Örs Siyli'nin haberi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.