Hava Durumu

'Bursa'nın içinden geçen fay...'

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, bu sabah saat 07.09'da merkez üssü olan Bursa - Gürsu olan bir deprem meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 07:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 07:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Bursa'nın içinden geçen fay...'
Depremin ardından Gürsu merkezli 2.8, 2.4 ve 3.1 büyüklüğünde artçı depremler meydana geldi. 

İstanbul Teknik Üniversitesinden Profesör Doktor Okan Tüysüz, NTV yayınında Bursa'da meydana gelen depremi değerlendirdi. 

"Bu normal bir durum. Bursa geçmişte de önemli depremlerden etkilendi ve bölgeden aktif fay geçiyor. 1855'te iki önemli deprem oldu. Ciddi tahribat ve can kayıpları yaşandı" diyen Tüysüz şunları söyledi:

"Bursa'nın içinden geçen fay Manyas'ın güneyinden geçer ve Edremit Körfezi'ne kadar ilerler. Fay hattı Gürsu'dan geçerek İnegöl bölgesine uzanır. Sonuçta Bursa ve yöresi,Türkiye'nin önemli deprem kuşaklarından bir tanesinin üzerinde yer almaktadır. Bu deprem de, fay hattının hareketliliğinin devam etiğini göstermektedir."

Prof. Okan Tüysüz, depremin İstanbul'dan da hissedilmesinin ne anlama geldiği ve öncü bir depremden bahsedilip bahsedilemeyeceği hakkında şunları söyledi:  ''Öncü mü?' sorusu için; Çok erken. Beklenen, bu depremin arkasından daha küçük bir iki deprem yaşanması; 3 ve hemen üzerinde ve sönümlenmesi. 'Öncü mü?' sorusunun yanıtı için beklemek gerekiyor"
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.