Hava Durumu

Bursa'nın iki ilçesi birbirine bağlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ile Osmangazi ilçelerini birbirine bağlayacak Köklü Cadde'nin trafiğe açılması konusundaki çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın iki ilçesi birbirine bağlanıyor!
Köklü Cadde için 36 binayı kamulaştırma programına aldıklarını, bunlardan 24’ünün yıkım çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Kalan 12 binanın kamulaştırması da tamamlanmak üzere. İnşallah kısa süre sonra Yavuz Selim’den gelen yol ‘Köklü Cadde vasıtasıyla’ Duaçınarı’nı geçerek Anadolu, Vatan ve Zafer mahallelerine ulaşacak. Bursa’yı doğudan batıya bağlayacak bir ana aks daha hizmete alınmış olacak” dedi.  

Altepe, Anadolu Mahallesi’nde yer alan Köklü Cadde’de başlatılan yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. ‘Daha yaşanabilir bir Bursa’ için gece gündüz faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Başkan Altepe, bunlardan birinin de açılan yeni yollar olduğunu belirtti. Kağıt üzerinde olup da uygulamada bulunmayan, üzerinde binaların yer aldığı yeni yolların açılması için büyük gayret sarf ettiklerini söyleyen Başkan Altepe, “Özellikle Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde bu tür çalışmalara büyük önem, ağırlık veriyoruz” diye konuştu.

Başkan Altepe, yol açma çalışmaları kapsamında ele aldıkları Köklü Cadde’nin de yakın zamanda hizmete alınacağını kaydetti. Köklü Cadde’nin trafiğe açılmasıyla Yıldırım’dan Osmangazi’ye direkt geçişin sağlanacağını belirten Başkan Altepe, “Son binaların yıkılmasıyla birlikte inşallah kısa zamanda Bursa, yeni bir bulvara kavuşmuş olacak. Daha önce genişleterek açtığımız Vişne Caddesi’nin güneyinde yer alan Köklü Cadde, Atlıspor Kulübü’ne, Zafer Parkı’nın altından Osmangazi’ye bağlanmış olacak” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Köklü Cadde için yapılan kamulaştırmalarda sona yaklaştıklarını ifade etti. Kamulaştırma programına alınan 36 binadan 12’sinin yıkıldığını, 12’sinin yıkım çalışmalarına başlandığını belirten Başkan Altepe, “Kalan kamulaştırmaları da hızlı bir şekilde tamamlamaya çalışıyoruz. Binalar boşaldıkça da yıkımları gerçekleştiriyoruz. Bugün de Anadolu Mahallesi’nde Köklü Cadde üzerinde bulunan 12 binayı yıkıyoruz. İnşallah yakın zamanda Bursa’nın nefes alacağı, Vişne Caddesi’ne paralel yeni bir caddemiz daha açılmış olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.