Hava Durumu

Bursa'nın ipek halılarına Almanya'da yoğun ilgi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK), dünyanın en büyük fuar alanında düzenlenen sektörün en son trendleri ve yenilikleri ile profesyonellerin buluşma noktası olan dünyanın en büyük halı ve yer döşemeleri fuarı DOMOTEX'te yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın ipek halılarına Almanya'da yoğun ilgi

Almanya'nın Honnover kentinde 12-18 Ocak 2018 tarihleri arasında düzenlenen DOMOTEX Fuarının Milli Katılım organizasyonunu üstlenen İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB)'nin ev sahipliğinde Türk kültürünün el emeği halıları fuarın 2. holünde yer aldı.

"Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak" projesi kapsamında Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi ve Orhaneli, Büyükorhan, Keles, Harmancık ve İnegöl ilçelerinde kurulan halıhanelerde BUSMEK kursiyerleri tarafından üretilen el emeği göz nuru halılar görücüye çıktı. Çok yoğun bir katılımın yaşandığı fuarda BUSMEK standına olan ilgi göz doldurdu. Fuarda, BUSMEK usta öğreticileri Yasemin Özbey ve Ali Ulvi Özbey ile BUSMEK Genel Koordinatör Yardımcısı Murat Aydın ve Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak Projesi Koordinatörü Mehmet Ünal yer aldı.

Kozadan nihai ürüne kadar Bursa ipeğinin kültürel tanıtımı amacıyla BUSMEK usta öğreticisi Yasemin Özbey tarafından halı dokuma ve Mehmet Ünal tarafından gerçekleştirilen ipek kozalarından ipek çekimi uygulamaları dikkatle izlendi.

Fuara ev sahipliği yapan İHİB Başkanı Uğur Uysal'ın da ziyaret ettiği standımızda Hannover Başkonsolosu Banu Malaman ve Düsseldorf Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mustafa Hilmi Aşkın'ı da ağırladık. Ayrıca Hannover Bölgesi Başkanı Hauke Jagau da ziyaretçilerimiz arasında yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.