Hava Durumu

Bursa'nın istihdam seferberliğine Sönmez'den tam destek!

İstihdam Seferberliği Destekleri Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan BTSO Başkanı Burkay, Türkiye genelinde istihdam seferberliği başlattıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanı ve hükümet tarafından Bursa için 120 bin kişilik yeni istihdam hedefi belirlendi" dedi. Toplantıya Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez de katılarak Bursa'nın istihdam seferberliğine tam destek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2019 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2019 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın istihdam seferberliğine Sönmez'den tam destek!

HABER I Seray SAYGILI

KRİTİK BİR VİRAJDAYIZ

Bursa Valisi Yakup Canbolat başkanlığında, "İstihdam Seferberliği Destekleri Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, buradaki konuşmasında, kritik bir virajdan geçen Türkiye'nin hükümet tarafından alınan tedbirlerle toparlanmaya başladığını söyledi. Burkay, Bursa'nın 2017 yılında istihdam seferberliğinin lider şehirlerinden biri olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanı liderliğinde Türkiye genelinde yeni bir istihdam seferberliği başlattık. Cumhurbaşkanı ve hükümet tarafından Bursa için 120 bin kişilik yeni istihdam hedefi belirlendi. İş dünyası adına bu kampanyanın hedefine ulaşabilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümete, başta istihdam olmak üzere çeşitli alanlarda destek taleplerimizi sunduk."

MAAŞ, VERGİ, PRİM DEVLETTEN

Burkay, şunları kaydetti: "30 Nisan'a kadar ilave olarak işe alınan her çalışanın 3 ay boyunca hem maaşını hem de vergi ve SGK primini devlet ödüyor. Mayıs ayını takip eden 9 ay boyunca, prim ve vergilerini yine devlet karşılamaya devam edecek. Kadın, genç ve engelli istihdamında bu süre 6 ay daha uzuyor. Kısa Çalışma Yönetmeliği uyarınca, ekonomik sebeple çalışma sürelerini azaltan ya da durduran işyerlerinde 3 ay boyunca, azaltılan süreye ilişkin çalışan ücreti İşsizlik Fonu'ndan karşılanıyor. İstihdam seferberliği kapsamında görevlilerimiz, istihdam kampanyası bilgilendirme aracıyla Bursa'daki sanayi bölgelerini ve firmaları ziyaret edecek. Kentte 4 noktadaki istihdam ofisleri, işverenlerle iş arayanları buluşturmayı sürdürecek. Bursa, bu seferberliğe en büyük desteği sağlayan kentlerden biri olacak."

Burası Bursa, burada iş var

İbrahim Burkay, TEKNOSAB'ın, sağlayacağı 150 bin kişilik ilave istihdam projesiyle Türkiye ekonomisinin ilham kaynağı olduğunu dile getirdi. Burkay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısını "Burası Bursa, burada iş var" sloganıyla desteklediklerini belirtti.

Milli bir görev

Bursa Valisi Yakup Canbolat da Milli İstihdam Seferberliği çağrısına işverenlerin tüm imkanlarıyla katılacağına inandığını ifade etti. Canbolat, "Gün, el ve güç birliği, elimizi hep beraber taşın altına koyarak yaşadığımız bu ülkeye olan gönül borcumuzun bir kez daha gereğini yapma günüdür. Hepimiz istihdam seferberliği çağrısını milli bir görev olarak telakki etmeliyiz" dedi.

Önce üretim artırılmalı!

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu da toplantıda söz aldı. Tatlıoğlu, istihdam seferberliği çabasını takdir etse de, esas olarak üretimi artıracak önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Otomobil pazarının yüzde 50 civarında küçüldüğünü belirten İsmail Tatlıoğu, "Bu ortamda kim işçi alacak. Öncelikle halkın alım gücünü artıracak, üretimi artıracak önlemler alınmalı. Yatırımlar artırılmalı" ifadelerini kullandı.

Sönmez'den TAM destek

Toplantıya Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez de katılarak, istihdam seferberliğine destek verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.