Hava Durumu

Bursa'nın kentsel dönüşüm planı hazır

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapı stoku yetersiz bölgeleri yerinde dönüştürerek, mahalle aralarında yer alan üretim tesislerini sanayi bölgelerine aktararak yeni semtler oluşturmak istediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın kentsel dönüşüm planı hazır

Bursa'da faaliyet gösteren inşaat firmalarının temsilcileriyle sektör mühendislerine yönelik Crown Plaza Otel'de düzenlenen sunuma katılan Başkan Altepe, yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehir merkezinde bulunan ve yanlış politikalar sonucu adeta birbirine giren konut ve sanayi alanlarını ayrıştırarak yeni semtler ve bölgeler oluşturmak istediklerini söyledi. Kentin özellikle otomobil fabrikalarının faaliyete geçmesinin ardından düzensiz bir şekilde yoğun göç aldığını, yaşanan yoğunluk nedeniyle mesken ile sanayi alanlarının birbirine karıştığını vurgulayan Başkan Altepe, alt katta sanayi alanı üst katlarda da mesken bulunan sağlıksız yapıları yerinde dönüştürerek üretim tesislerini sanayi bölgelerine aktaracaklarını söyledi.

Bunun için uygulama aşamasında olan 2030 İl Çevre Düzeni Planı'nın gerekli alt yapıyı kendilerine sağladığını ifade eden Başkan Altepe, "Alanında uzman kişilerle 180 toplantıda 2780 sektör temsilcisiyle birlikte hazırladığımız bu plana göre, kentteki imar ve konut alanlarının yeterli olduğu, sanayi alanlarının neredeyse yüzde 50 oranında boş olduğu ortaya çıktı. Yani dönüşüm için yeterli konut ve sanayi alanı var. Bu durum, gerçekleştirmek istediğimiz dönüşümü teknik olarak mümkün kılıyor" dedi.
Hedeflerinin şehir merkezindeki bölgelerin tekrar yapılandırılması ve yeni semtlerin oluşturulması olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Mevcut manzaraya bakıyoruz; bir yanda döküm yapılıyor, diğer yanda da insanlar oturuyor. Bu görüntüler sağlıklı değil, Bursa'ya yakışmıyor. Şehir merkezindeki imar alanlarının konut olarak kullanılması, üretim tesislerinin de sanayi bölgelerinde olması gerekiyor. Temel hedefimiz budur" diye konuştu.

Kentsel dönüşümün Bursa için çok önemli olduğunu, kentin kabuk değiştirmesinin kaçınılmaz bir hal aldığını belirten Başkan Altepe, "Bu şehrin dönüşmesi, çok daha kaliteli hale gelmesi bizim en büyük hedefimiz. Yeni ve kaliteli semtler oluşturmak için kafa yoruyoruz. Bursa’mızın geleceği belli, 2030 yılına kadar ciddi oranda nüfus artışı beklenmiyor ve sanayi ile konut alanlarımız yeterli. Burada iş yerel yöneticiler olarak bize ve vatandaşa düşüyor. Karşılıklı anlayış ve istekle tüm problemlerin üstesinden geleceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümün vatandaşlarla anlaşarak olacağını, yüzde 95 oranında onay verilmeyen bölgelerde dönüşüme girmeyeceklerini vurgulayan Başkan Altepe, "Dönüşümü öncelikle vatandaş istemeli. Yeni yasaya göre yüzde 50 oranında onay yeterli oluyor ama geriye kayan yüzde 50'lik kesimle kavgalı hale geliyorsunuz. Bizler yerel yöneticiyiz. Dolayısıyla halkla daima iç içeyiz. O nedenle böyle bir oranla dönüşüme girmemiz imkansız. En az yüzde 95 onay olacak ki biz de üzerimize düşeni yapalım ve şehirlerimizi yaşanabilir çağdaş mekanlar haline getirelim" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.