Hava Durumu

Bursa'nın Millet Bahçesi'nde start verildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eski stadyum meydanındaki beton kısımların kaldırılacağını ve yerine Bursa';ya yakışır 'doğal ortam havasında' bir Millet Bahçesi oluşturulacağını söyledi. Başkan Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da dile getirilen Millet Bahçesi konusunda proje hazırlıklarına başladıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2018 19:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2018 19:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın Millet Bahçesi'nde start verildi

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran ayı olağan toplantısı, Ankara Yolu'ndaki meclis binasında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada, ramazan ayında Bursa ve kardeş coğrafyalarda yapılan etkinlikler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. On bir ayın sultanı ramazanın girmesiyle birlikte 17 ilçe ve 7 ayrı ülke ile Bursa kent merkezindeki 9 ayrı noktada her gün iftar sofraları kurulduğunu belirten Başkan Aktaş, ihtiyaç sahibi vatandaşlara erzak dağıtımlarının yapıldığını, ramazan ayının aslına uygun şekilde birbirinden işlevsel organizasyonlarla en güzel şekilde değerlendirildiğini ifade etti. Yapılan organizasyonlarla birlikte vatandaşlar arasında dayanışmanın, yurt dışındaki Müslümanlar arasında da birlik ve beraberliğin sağlandığını kaydeden Başkan Aktaş, hayır ve hasenatta yarışan tüm kurum, kuruluş ve kişilerce yapılan çalışmaların Allah katında kabul olmasını temenni etti.

Hazırlıklar başladı

Konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan';ın son Bursa ziyaretinde dile getirdiği Millet Bahçesi konusuna da değinen Başkan Aktaş, cumhurbaşkanıyla iftar programında detaylı değerlendirme yaptıklarını vurguladı. Görüşmede ekstra bir masrafın gündeme gelmediğinin altını çizen Aktaş, "Cumhurbaşkanımız, sadece eski stadyum meydanındaki beton kısımların kaldırılması, yerine tamamen doğal ortam oluşturulması yönünde görüşlerini ifade etti. Arkadaşlarımız konuya ilişkin proje hazırlıyor. Millet Bahçesi; botanik park havasında olacaksa, hoş olmayan beton görüntünün ortadan kaldırılması gerekir. Bir dolgu veya şekli komple değiştirmekten ziyade beton görüntünün kalkması iyi olacaktır" dedi.

Yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Kandil Operasyonu';na da değinen Başkan Aktaş, Afrin ve Kandil operasyonlarının ülkenin geleceğini karartmayı hedefleyenlere karşı güçlü hamleler olduğunu ifade etti. Başkan Aktaş, vatan savunmasında hayatını kaybeden şehitleri rahmetle andı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.