Hava Durumu

Bursa'nın o ilçesi resmen zehir soluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonu verilerine göre İnegöl’ün hava kalitesi dibe vurdu. Önceki gün 544 PM değerine yükselerek “tehlikeli” kategorisine giren İnegöl’ün hava kalitesi ürkütüyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın o ilçesi resmen zehir soluyor!
2016 yılı Ekim ve Kasım aylarında İnegöl’ün hava kalitesi değeri ‘hassas’, ‘sağlıksız’, ‘kötü’ ve ‘tehlikeli’ kıstaslarında oldu. Her sene kış aylarında kömür ve katı atık yakımından kaynaklandığı iddia edilen İnegöl’de vatandaşlar adeta zehir soluyor. 7 Ekim 2016 tarihinde bazı saatler hava kalitesi değeri (PM10) 209’a çıkarak “kötü” değerine ulaştı. İnegöl’de 9 ve 10 Ekim tarihlerinde esen lodos havayı temizledi. Lodosun olduğu iki gün içerisinde PM değerleri sıfır seviyesine düşerek en temiz günler yaşandı. 

1 Kasım’da ise PM10 değeri 158’e yükselen İnegöl’de Kasım ayında vatandaşlar yine zehir soludu. 4 Kasım’da PM10 değeri 349, 6 Kasım’da 380, 17 Kasım’da 475 değerlerine ulaşılan İnegöl’de önceki gün yani 20 Kasım’da PM10 544 değerine çıkarak “tehlike” çanları çaldı.



Ekim ile Kasım aylarının ortalamalarına bakıldığında ise, PM10 değerleri 173 olarak gözlendi. Kış aylarında hava kirliliğinin en önemli sebebinin ısınma olduğunu dile getiren uzmanlar, "Bunun sebebi, ısınma maksatlı düşük kaliteli kömür kullanılması, yanlış yakma yöntemleridir. Motorlu taşıtların sayısının her geçen gün artması da bunda etkili oluyor. Sanayide yanlış yer seçimleri, tesislerin zamanla şehir merkezlerinde kalması, gerekli arıtma sistemlerinin olmaması da hava kirliliğine sebep oluyor" dedi.(İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.