Hava Durumu

Bursa'nın o semti Şam'a döndü

Bursa'nın en eski semtlerinden Çarşamba, adeta küçük Şam'a döndü. Osmangazi ilçesinde 70 bin Suriyeli'nin yaşadığını belirten Başkan Dündar, " Çarşamba Mahallesi onlar için barınma ve iş bakımından iyi bir zemin oluşmuş." diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın o semti Şam'a döndü
Osmangazi ilçesinde 70 bine yakın Suriyeli bulunduğuna dikkat çeken Dündar, “Bunların bir kısmı kendi imkanları ile gelerek mahallelerimizde yaşamaya çalışıyor. Bizler bu gelen kişilerin eğitimden sağlığa, barınmadan gıdaya kadar tüm sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Önemli olan onların burada üretime katkı sağlaması ve kendi gayretleri ile geçimini temin edebilmesidir. Biz onların Bursa’da yaşamalarına yardımcı oluyoruz. Bazı mahalleler ve semtlerde yoğun olarak Suriyeli vatandaşları görmek mümkün. Suriyeliler genellikle birbirlerini takip ediyor. Çarşamba Mahallesi onlar için barınma ve iş bakımından iyi bir zemin oluşmuş. Şehrin merkezi olması da onlar için büyük bir avantaj. Çünkü burada bir yoğunluk oluşunca kendi ekonomilerini de burada geliştirmeye başladılar. Bakkalından dönercisine, kuyumcusundan kuaförüne kadar birçok dükkan açtılar. Merkez olduğu için sadece kendi çevresine değil, herkese hitap ediyorlar” dedi.

ADETA KÜÇÜK SURİYE!

Bursa'da Çarşamba semti adeta küçük bir Şam'a dönüştü. Darmstad Caddesi üzerinde kuyumcu, kontörcü, marketler, restoranları Suriyeliler işletiyor. Burada yaşayan binlerce Suriyeli de kendi insanlarının açtığı iş yerlerinden Arapça konuşma kolaylığıyla alışveriş yapıyor. Altıparmak ve Hocahasan Mahallesi'nin büyük bir bölümünde kiralık evlerde Suriyeli aileler kalıyorlar. Suriyeli aileler, tekstilden gıdaya kadar birçok alanda üretim ve tüketim için ekonomiye katkı sağlıyor. 



Başkan Mustafa Dündar da Osmangazi ilçesinde Suriyeli aileler ve çocukların sağlık, eğitim, barınma gibi birçok sorunlarıyla ilgileniyor. Mustafa Dündar, gittiği yerlerde Suriyeli çocuklara Bursaspor forması vermeyi de ihmal etmiyor. Suriyeli aileler ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türk halkına yardımseverliği sebebiyle dua ettiklerini dile getiriyorlar. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.