Hava Durumu

Bursa'nın Sultanları Avrupa şampiyonu

Bursa Büyükşehir Bayan Voleybol Takımı, 2015 yılında havaya kaldırdığı CEV Challenge Kupası'nda ikinci kez şampiyonluğa ulaştı. Finalde Olympiakos'u, 3-2'lik mağlubiyetin rövanşında 3-0 yenen Yeşil Beyazlılar, kupanın sahibi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2017 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2017 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın Sultanları Avrupa şampiyonu

Voleybol Kadınlar CEV Challenge Kupası finali ilk maçında Yunanistan'da Olympiakos Pireas takımına 3-2 mağlup olan Bursa Büyükşehir Belediyespor, rövanş maçında tarih yazdı. Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda oynanan mücadeleye üst üste sayılar alarak başlayan taraf Büyükşehir olsa da konuk ekip ilk teknik molaya 7-8 önde girdi. Moladan 5-0'lık seriyle dönerek 12-8 öne geçen Bursa temsilcisi, ikinci teknik molada 16-12 üstünlüğü sağladı. Nuran'ın servis kullandığı bölümde farkı açan Sultanlar, Joycinha ve İpek'in sayılarıyla sonuca giderek seti 25-15 kazandı ve 1-0 öne geçti.

TARİH YAZDIK...

İkinci sete de etkili başlayan ve özellikle yaptığı bloklarla rakibine sayı şansı tanımayan ev sahibi ekip, ilk teknik molayı 8-5 üstünlükle kapattı. Ivana ve Joycinha'nın başarılı hücumlarının yanında Dora Horvath'ın smaç servisleriyle rakibini adeta bayıltan temsilcimiz, pasör Özge'nin yaptığı müthiş defansın yanında Fatma ve İpek'in de katkılarıyla seti 25-16 alarak durumu 2-0'a getirdi. Kıran kırana başlayan üçüncü sette ilk teknik molada üstün olan Olympiakos karşısında yine geri dönmeyi başaran Büyükşehir Belediyespor, son bölümü nefes kesen seti 25-23, maçı da 3-0 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

MVP ÖDÜLÜ ÖZGE KIRDAR'IN

Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol Takımı'nın Avrupa'da ikinci şampiyonluğuna ulaştığı final maçının en değerli oyuncusu (MVP) salonda bulunan basın mensupları tarafından seçildi. Yeşil Beyazlı takımın tecrübeli pasörü Özge Kırdar ödülünü TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın elinden aldı. Özge, karşılaşma sonunda ise mutluluktan sevinç gözyaşları döktü.

İşte o unutulmaz anlar... (FOTO GALERİ)

SULTANLAR KUPAYI KALDIRDI

Maçın ardından düzenlenen törende Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her iki takımın oyuncularına madalyalarını takdim etti.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra şampiyonluk kupasını Bursa Büyükşehir Belediyespor'un takım kaptanı İpek Soroğlu'na verdi. Bursa temsilcisinin teknik heyet ve oyuncuları, törenin ardından şampiyonluk sevincini taraftarıyla paylaştı.

Bu arada basın mensuplarının oylarıyla maçın en değerli oyuncusu seçilen Bursa Büyükşehir Belediyesporlu Özge Kırdar da ödülünü Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın elinden aldı.

'İNANMIŞLIĞIN ZAFERİ'

Büyükşehir'in Sultanları'nı tek tek tebrik eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ikinci şampiyonluğun Bursa'ya hayırlı olmasını diledi. Bakan Müezzinoğlu, "Çok gururlandık. İkinci kez kupayı Bursa'da tuttular. Sadece Bursa'nın değil tüm Türkiye'nin gururu oldular. Onları alınlarından öpüyorum. İnanmışlığın zaferini gördük. Onlarla onur ve gurur duyuyoruz. Bu takımda böyle yürek olduğu sürece inanıyorum ki bu kupa uzun yıllar Bursa'da kalacak" dedi.

'BU GURUR BURSA'NIN'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehirli voleybolcuların Avrupa şampi-yonu olmasıyla tarihi bir gün daha yaşadıklarını söyledi. Bursa'nın ikinci defa bu gururu yaşadığını vurgulayan Başkan Altepe, "Şehrimizin ismini sadece Türkiye'de değil, dünyada da duyurmaya devam ediyoruz. Gerçekten büyük bir mutluluk. Spora yatırım yapmaya, uluslararası başarılar almaya devam edeceğiz. Bizlere bu güzellikleri yaşatan tüm sporcularımızı ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

MAÇMETRE

Salon: Cengiz Göllü

Hakemler: Nicholas Heckford (İngiltere), Danica Lisa Viktorini (Slovakya)

Bursa Büyükşehir Belediyespor: Horvath, Prokopic, Da Silva, Fatma Yıldırım, İpek Soroğlu, Özge Kırdar (Aylin Sarıoğlu, Ceren Cihan, Nuran İnce, Yaren Hatipoğlu, Merve İkbal Aybayrak)

Olympiakos: Malasai, Giota, Hippe, Lazarevic, Lamprousi, Christodoulou (Konomi, Vlachaki, Teza, Emmanoulidou)

Setler: 25-15, 25-16, 25-23

Süre: 80 dakika (25, 25, 30)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.