Hava Durumu

Bursa'nın yeni modern pazar yerinde yol yarılandı

Yıldırım Belediyesi'nin Mimarsinan Mahallesi'ne kazandıracağı kapalı pazar yerinde inşaat seviyesi yüzde 50'ye ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2018 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2018 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın yeni modern pazar yerinde yol yarılandı

4 bin 93 metrekare inşaat alanında yapımı devam eden kapalı pazar yerinde 176 pazar tezgâhı ve otopark alanı bulunacak. Çok amaçlı kullanıma sahip modern tesis, pazar kurulmadığı günlerde ise otopark olarak hizmet verecek. Tesiste ayrıca ticaret alanları satış birimleri, çay ocağı, zabıta güvenlik noktası, teknik birimler abdesthane, engelli tuvaletleri ve mescit bulunacak.

Vatandaşların refah seviyesindeki artışın fiziki dönüşümün yanı sıra sosyal alanlarda yapılacak değişimlerle de destekleneceğini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Sosyal dönüşümü en az fiziki dönüşüm kadar önemli görüyoruz. Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm hamlesini yürütürken bunu yalnızca konutları yenileyerek yaparsak insanlarımız sadece yeni evlerde yaşama imkânı bulur. Biz dönüşümü yaparken parklarla, spor alanlarıyla, yeşil alanlarla, sağlık alanlarıyla, okullarla, ticari alanlarla ve modern pazar yerleri gibi sosyal yapılarla destekleyerek şehrimizin değerini artırıyoruz" dedi.

Edebali, "İlçemize kazandırdığımız ve yapımına devam ettiğimiz kapalı pazar yerleri sayesinde hemşehrilerimize rahat, temiz ve sağlıklı şartlarda alış veriş imkânı sağlıyoruz. Hem pazar alanı hem otopark hem de çok amaçlı olarak hizmet verecek Mimarsinan kapalı pazar yeri özgün mimarisi ve çok amaçlı yapısı ile vatandaşlarımıza hizmet verecek. Yıldırım'ı ideal ve yaşanabilir bir şehir yapmanın temeli insanlarımızı mutlu etmekten geçiyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.