Hava Durumu

Bursa Ovası'nda dolu binlerce dekarı vurdu

Yenişehir'de ilçesinde etkili olan dolu yağışı sebebiyle binlerce dekarlık alanda ekili armut ve kiraz ağacı zarar gördü. Ceviz büyüklüğündeki dolu sebebiyle yüz binlerce liralık zarara uğrayan çiftçi, hükümetten destek bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2012 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2012 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Ovası'nda dolu binlerce dekarı vurdu
 
Bursa’da yarım saat süren dolu yağışı hayatı felç ederken, en çok zararı çiftçiler gördü. Hasat dönemine kısa bir süre kalan çiftçi, dolu yağışı sebebiyle ürünlerinin büyük bir çoğunluğunu kaybetti. Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 8 köyde etkili olan dolu, 50 bin dekarlık ekili alana zarar verdi.

İlçeye bağlı Yolören köyünde çiftçiler, dolu yağışı sebebiyle ürünlerin tarlada kaldığını belirttiler. Yarım saat süren dolu sebebiyle bereketli hayal ettikleri ürünlerin zarar görmesine üzüldüklerini ifade eden çiftçiler, “8 köyümüzde yer yer, sebze ekili alanlarda yüzde 100’e varan hasarlara sebep oldu. 50 bin dekara yakın arazide dolu etkisini gösterdi. Ürünlerimizin çoğu Avrupa’ya ihraç ediliyor. 15 çeşit ürünün tarlada ne varsa hepsi çamura gömüldü. Tarım sigortasının tüm zararı karşılamaması çiftçiyi kara kara düşündürüyor” dediler.

Dolu yağışının ardından İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odası tarafından yapılan bir hasar tespit çalışması olduğunu belirten çiftçiler, devletin yardımını beklediklerini vurguladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.