Hava Durumu

Bursa'da patlama!

Bursa'da bir apartmanda doğalgaz patlaması meydana geldi. Ortalığın savaş alanına döndüğü patlamada 3 daire hasar görürken, 7 kişi yaralandı. Yıkılan duvarların üzerine düştüğü araçlar hasar gördü.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2018 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2018 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da patlama!

OLAY YERİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Olay saat 16.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Maksem Mahallesi Maksem Caddesi üzerindeki beş katlı binada bir dairede doğalgaz patlaması oldu. Doğalgaz bomba gibi patlarken, büyük bir ses çıktı. Ortalık birden savaş alanına dönerken, üç dairenin duvarları yıkıldı. Yola düşen duvar parçaları bazı araçlara zarar verdi. Patlamanın şiddetinden çevredeki ev ve dükkanların camları kırıldı.
Patlamanın ardından yangın çıkarken, 7 kişi yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Üç dairede büyük hasar olurken, etrafa saçılan tuğla ve beton parçalarıyla üç araç zarar gördü. İtfaiyenin anında müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü. Bursagaz ekipleri gazı keserken, ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Olay yerine AFAD ve Arama Kurtarma ekipleri de sevk edildi. Öte yandan çevre sakinleri, patlamanın meydana geldiği binada önceki gün doğalgaz çalışması yapıldığını ileri sürdü.

BURSA PROTOKOLÜ OLAY YERİNDE

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen doğalgaz patlamasının olduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan yaptığı açıklamada patlamanın sebebinin henüz belli olmadığını ifade ederken "Patlamanın sebebi arkadaşlarımız tarafından araştırılıyor. Patlamada can kaybı yok, yaralı vatandaşlarımız hastanelerde tedavi altına alındı. Gerekli incelemeler devam edecek" ifadelerini kullandı.

Olay yerine gelen Bursa Valisi İzzettin Küçük ise yaptığı açıklamada ilk tespitlerini paylaştı.

Patlama yaşanan binanın ağır hasarlı olduğunu belirten Vali İzzettin küçük bu binanın tadilat ile yenilemeyeceğini ve yıkılması gerektiğini söyledi. Şu anda Bursagaz ve belediye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kısa süre içinde de hasar tespiti yapılacak, çevredeki binalar ve araçlar kullanılamaz hale geldi dedi.

Vali Küçük, sokağın boşaltığını, kimi vatandaşların konaklamak için yakınlarını tercih ettiğini, geri kalanların ise hiçbiri açıkta kalmayacak şekilde otellere yerleştirileceğini söyledi.

Vali Küçük, son edindiğimiz bilgilere göre de ağır yaralı vatandaşın hayati tehlikesinin olmadığı fakat ciddi yanıkların bulunduğunu ifade ederken, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanık tedavi bölümü tadilatta olduğu için ağır yaralı vatandaş farklı bir hastaneye sevk edildiğini belirtti.

YARALANANLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Bursa'da 3 katlı bir binada meydana gelen patlamada yaralananların isimleri belli oldu. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Maksem Mahallesi'nde 3 katlı bir binada doğalgaz patlaması meydana geldi. Patlamada yaralanan 6 kişinin ismi belli oldu. Patlamada Sinan Erinç (49), Zeynep Berra Durmuş (8), Alpaslan Akgün (38), Gizem Ece Durmuş (1), Kerem Durmuş (8) ve Barış Özkan yaralandı. Yaralılardan Sinan Erinç'in durumunun ağır olduğu ve Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.