Hava Durumu

Bursa ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ sona erdi

BTSO öncülüğünde, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde düzenlenen ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ sona erdi. 22 Nisan - 22 Haziran tarihleri arasında alışveriş için Tarihi Çarşı’yı tercih eden vatandaşların yaptığı yaklaşık 20 milyon liralık alışveriş karşılığı 74 bini aşkın çekiliş kuponu dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ sona erdi
Bursa  Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde ‘Tarihin Mirası Alışverişin Alası’ temasıyla Osmanlı Devleti’nin ilk büyük çarşısı olan Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde hayata geçen ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ tamamlandı. Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği’nin (BTÇH) de destekleriyle düzenlenen organizasyon, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan bölgeye büyük hareketlilik kazandırdı. Bölge esnafının talepleri doğrultusunda 22 Haziran’a kadar uzatılan ‘Alışveriş Günleri’ne vatandaşlar oldukça yoğun ilgi gösterdi.

ÇARŞININ GELECEĞİNE YÖN VERİYORUZ

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Oda olarak 7 asırlık geçmişiyle bölgeye canlılık katan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne her zaman önem verdiklerini söyledi. Çarşının kent ekonomisinin en önemli merkezlerinden birisi olduğuna işaret eden Burkay, bölgeyi cazibe merkezi hale getiren adımlara devam edeceklerini söyledi. Başkan Burkay, “Bölgemizde 2 yılda 1.000’i aşkın esnafımıza BTSO Akademi Projesi kapsamında yürütülen ‘Kurumsal Gelişim Programı’ ile önemli eğitimler verdik. Tarihi çarşı ve hanlar bölgemizde yapısal düzenlemelerimizi sürdürüyoruz. Çarşılarımızda ‘Tüketici Güven Ofisleri’ni kurduk. Artık insanlar alışveriş yaparken kentin dokusunu da hissetmek istiyor. Bu açıdan tarihi çarşı bölgesi kentimiz için büyük bir hazine. BTSO olarak Bursa’mızın köklü tarihinin yakın tanığı olan bölgeye bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.