Hava Durumu

Bursa polisinden 'Papağan'lı vurgunculara darbe

Bursa Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 ilde banka ATM’lerine 'Papağan' diye tabir edilen kopyalama aparatı yerleştirerek müşterilerin kart bilgilerini ele geçiren şebekeye operasyon düzenledi. 1 kişi tutuklanırken 4 kişi ise Adliye'ye sevk edildi

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2014 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2014 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa polisinden 'Papağan'lı vurgunculara darbe
Operasyon kapsamında 5 kişi gözaltına alınırken, şebekenin bu yöntemle binlerce lira haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.

Bursa Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı müşterilerin kredi kartı bilgilerinin ele geçirildiği ve ikiz kart oluşturulduğunu belirten iki ayrı bankanın şikayeti üzerine harekete geçti. Yapılan teknik ve fiziki takip sonrası, operasyon için düğmeye basan ekipler, ilk operasyonu Bursa'da gerçekleştirdi ve 1 kişi gözaltına alındı. Sorgulaması tamamlanan bir şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

BURSA POLİSİ İZMİR'DE

İlk operasyonunun ardından çalışmalarını derinleştiren ekipler, dolandırıcıların, İzmir'de olduğu bilgisine ulaşarak harekete geçti. Bursa Polisi, daha önceden belirlenen adreslere eşzamanlı operasyon düzenleyerek 4 kişiyi gözaltına aldı. Bursa'ya getirilen dört zanlı, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından Adliye'ye sevk edildi.  

KİRALIK ARAÇLA İL İL GEZİP VURGUN YAPMIŞLAR

Şebeke elemanlarının Adana ve Mersin’den kiralık araçla yola çıktıklarını Ankara ve Eskişehir’de de ATM’le tuzak kurduktan sonra Bursa’ya geldikleri öğrenildi. Bursa’da değişik bankalara ait ATM’lere kurdukları koplama aparatıyla aralarında emeklilerinde bulunduğu yaklaşık 60 kişinin kart bilgilerine ulaştıkları bu bilgilerin çözümlenmesii için kart başına 20 dolar karşılığında Rusya, Polonya ve İspanya’ya internet üzerinden gönderdiklerini ve 30 dakika içersinde kendilerine çözülmüş olarak geri dönüş olduğu belirtildi.

Polis araçta yaptığı aramada ise çok sayıda kopyalamada kullanılan manyetik kart, düzenek aparatları, bilgisayar, dekoder cihazları ile leğim makinesi ele geçirirken, bu yolla sadece Bursa’da yüz bin liraya yakın para eleelde ettikleri kaydedildi.


 
'PAPAĞAN'LA BÜYÜK VURGUN

Şebekenin; kart bilgilerini ele geçirmek için “Papağan”diye tabir edilen ATM kart yuvalarına kopyalama aleti, para çekme haznesinin çerçevesine de gizli kamera yerleştirdikleri tespit edildi. Kopyalanan kart bilgileri ile ikiz kart oluşturan şebekenin ele geçirdikleri şifrelerle alış veriş merkezlerinde çeşitli harcamalar yaptıkları ve ATM’lerden para çektikleri kaydedildi.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.