Hava Durumu

Bursa Saadet Partisi Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Atmaca: Yükselişimiz engelleniyor

Sönmez Medya Buluşmaları'nda 31 Mart yerel seçimleri öncesi önemli açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Atmaca,"Kimse ile ittifakımız yok. Bu tür iddialarla yükselişimiz engelleniyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2019 07:37
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2019 07:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Saadet Partisi Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Atmaca: Yükselişimiz  engelleniyor

Haber / Ayşegül SEVER

Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Saadet Partisi Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Atmaca, AS TV ve Bursa Hâkimiyet ekibinin sorularını yanıtladı. Seçim gündeminden Bursa gündemine kadar birçok soruyu yanıtlayan Atmaca, iktidarı ve muhalefet partilerini eleştirdi ve Saadet Partisi'nin ittifaklara ortak olmayarak halka alternatif sunduklarını söyledi. İttifaklara ortak olmadan 31 Mart seçimlerine aday olduklarını vurgulayan Atmaca, seçim döneminde yükselişlerinin engellendiğini iddia etti. Atmaca, yerel seçimler için ittifak kararını doğru bulmadığını ifade ederek Bursa'nın 5 yıl kaybettiğini söyledi. Atmaca, " Yerel seçimler için bir ittifakımız yok. Yükselişimizi bazı konuşmalar iddialar ile engellemeye çalışıyorlar. Birçok söylem ile seçim ahlakını ve kaliteyi düşürüyorlar. AK Parti yerel yönetimlerdeki başarısızlığını seçimleri yıpratarak kapatıyor. Bursa'nın 5 yıl daha kaybedecek vakti yok" dedi.

ALTERNATİF OLUŞTURUYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i eleştiren Atmaca, seçim çalışmalarının belediye bütçesi kullanılarak yapılmasını iddia ederek doğru bulmadığını söyledi. Atmaca, " Bursa iyi yönetilmiyor. Seçim tanıtımları belediye imkânları kullanılarak yapılıyor. Bu milletin parasını çalmaktır" dedi. İdari olarak da işleyişte aksaklıklar olduğunu belirten Atmaca," Mevcut yönetim istişareye açık değil. Öneri ve tepkilere kapalılar. Liyakata önem vermiyorlar. Şeffaf değiller. Bursa'da yaşanan sorunlar yönetim anlayışından yaşanıyor" ifadelerini kullandı. 31 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nin Bursa'da kazanması halinde belediyelerinde liyakata ve şeffaflığa önem vereceklerini söyleyen Atmaca, oluşturulan iki ayrı kutup dışında vatandaşa alternatif olduklarını ve demokrasiye katkı koyduklarını söyledi.

İKİ YILDA SORUN ÇÖZÜLMEZ

Bursa'nın ulaşım probleminin iki yılda çözülemeyeceğini mevcut yönetimi eleştirerek anlatan Atmaca, "Bursa'da sorun çok fazla var. Bursa'da ulaşımı bu noktaya getiren anlayışın sorunu iki yılda çözeceklerini söylemeleri ulaşım hakkında teknik bilgisizliğinin göstergesidir. Cumhurbaşkanı gelse dahi Bursa'da ulaşım sorununu iki yılda çözemez. Ulaşımla ilgili önerilerimiz var. Ciddi anlamda otoparklar yapmamız lazım. Bu otoparklar hem ucuz hatta ücretsiz olmalıdır ki vatandaş hizmet alabilsin. Bursa'da bir trafik planı yok" dedi. Cumhurbaşkanlığı sisteminin halka yeteri kadar anlatılmadığını söyleyen Atmaca, " Referandumda evet diyenler yeniden sorulsa hayır der. Bu sistem milletimize iyi anlatılmadı. Şimdi ise belediye seçimlerinde rakibimiz ülkenin Cumhurbaşkanı mı yoksa Alinur Aktaş mı bilmiyoruz. Umarım bu sistem en kısa süre içerisinde değişir" dedi.

KAYNAĞIMIZ YETER

Bursa'nın projelerini gerçekleştirmesi için merkezi hükümetten yardım almasına gerek olmadığını söyleyen Atmaca, " Bursa israfı ve yolsuzluğu önler ise hiç kimseye ihtiyacı olmaz. Çünkü Bursa'da bir kaynak sorunu yoktur. Merkez bugün kendi sorunları ile baş başa" dedi.

UTANÇ VERİCİ

Tanzim satışları için 'utanç verici' yorumunu yapan Atmaca, " Bunlar yanlış tarım politikalarının sonucudur. Üretim olmadığı için ülkede bu sorun patlak vermiştir. Tanzim satışları çözüm değildir. Sebze ve meyve satmak belediyenin işi değildir. Bu ahlaki ve doğru olan değil" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.