Hava Durumu

"Bursa, sağlık merkezi olacak"

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, İnegöl'e yanık ünitesi başta olmak üzere onkoloji ve pskiyatri merkezi açılacağını bildirdi. Kurban Bayramı öncesi İnegöl'deki Diş Hastanesi ve Devlet Hastanesini ziyaret ederek bilgi alan Dr. Akan, hastaları da ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Akan, İnegöl'ün sağlık merkezi olması konusunda 2020 yılını işaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2018 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2018 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Bursa, sağlık merkezi olacak"

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, ilk olarak bölge hastanesi unvanına sahip olan İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini ziyaret etti. Akan, Diş Hastanesi Başhekimi Tahsin Hasanoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, 50 ünitlik Diş Hastanesinin bölge hastanesi olduğunu belirterek, Bursa'da önemli hastaneler arasında yer aldığını ifade etti. Akan ardından İnegöl Devlet Hastanesini ziyaret etti. Akan'ı, İnegöl Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Metin Özcan ve Sağlık-Sen Bursa Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın ile hastane yöneticileri karşıladı. Acil Servisi ve bazı bölümleri gezen Akan, hastalara da acil şifalar diledi.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, "Bayram öncesi tedbirleri yerinde görmek için İnegöl Devlet Hastanesi ve Diş hastanesini ziyaret ettik. İnegöl Devlet hastanesini planlarken bölgesel nitelikli planlamıştık. Yaklaşık 500 binlik bir nüfusa hitap edecek şekilde dizayn ettik. Şüphesiz İnegöl çok hızlı büyüyen bir ilçe. Aynı zamanda Yenişehir, Söğüt, Domaniç'ten buraya gelen hastalarımız var. Adım adım nitelikli hizmetlerimizi tamamlamaya devam ediyoruz. Amacımız bu bölgede hiçbir hastanın Bursa merkeze gitmemesi. Bu amaç doğrultusunda da burada gerek ikinci gerekse üçüncü basamak kapsamında bölge olan aAil, yeni doğan, yoğun bakım, diyaliz, yanık hizmetlerini verebilmek maksadıyla bu hastanemizi her geçen gün güçlendiriyoruz" dedi.

YANIK ÜNİTESİ

Akan, "Burada yanık ünitemizi de açacağız. Burası aynı zamanda sanayi bölgesi. Yanık vakaları sık sık karşımıza çıkıyor. Vatandaşlarımız Bursa'ya gitmesinler, yanıkla ilgili sorunlarını burada giderebilsinler istiyoruz. Bu nedenle de yanık ünitemizi planlıyoruz. İlk önce yanık ünitesini, ardından Psikiyatri Merkezini açacağız" diye konuştu. Akan, ilerleyen zamanlarda onkoloji hizmet birimini devreye sokacaklarını da bildirdi.

İnegöl'ü güçlendireceklerini söyleyen Akan, "Güçlendirilmiş ilçe hastanesi konseptinde ihtiyaç duyduğumuz diğer branşlarda da hekim sayısını artırmayı düşünüyoruz. Kadın doğum, çocuk, genel cerrahi ve dahili de 24 saat nöbet tutacak şekilde planlama yapıyoruz. Amacımız burada 24 saat bu branşlarda nöbet tutulabilsin istiyoruz" şeklinde konuştu. İnegöl'ün 4 olan 112 Acil Servis istasyonu sayısını 6'ya çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Akan, "Sanayi bölgesinde yapacağımız yeni istasyonla alakalı çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

2020 YILI HEDEFİ

Sağlıklı yaşam merkezi inşaatının devam ettiğini duyuran Akan, "Bursamızın en büyük sağlıklı yaşam merkezlerinden bir tanesi. İnşallah yıl sonuna kadar onu da yetiştirmeyi hedefliyoruz. Diğer ihtiyaç duyduğumuz göçmen sağlığı, aile sağlığı merkezlerimizi artırmaya çalışıyoruz. Neticede biz 2020 yılına geldiğimiz zaman İnegöl'ün hastane, sağlıklı yaşam merkezi, 112 istasyon ve aile sağlığı merkezlerini tamamlamış olacak. Bursa'nın da sayılı merkezlerinden biri yapacağız. Bursa'yı kanser tanı ve tedavisinde, kalp tedavilerinde, fizik tedavi ve rehabilitasyonda, organ naklinde marka yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.