Hava Durumu

Bursa 'sağlık üssü' oluyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'nın sağlıkta öncü olması hedefiyle önemli adımlar atılacağını, şehrin termal kaynaklarıyla sağlık turizminde öne çıkacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2019 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2019 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa 'sağlık üssü' oluyor!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bursa temasları çerçevesinde Nilüfer Doğanköy'de 16 Temmuz Salı günü hasta kabulüne başlayacak olan Şehir Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Bursa'da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile başkanlık makamında bir araya gelen Bakan Koca, Bursa'nın sağlıkta öncü bir kent olmasını hedeflediklerini belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sağlık ve eğitimin bir toplumun gelişmişliğinin en önemli göstergesi olduğunu söyledi. 3 milyon nüfuslu Bursa'da sadece merkez değil, Çanakkale, Balıkesir, Yalova, Bilecik ve Kütahya gibi illeri de kapsayan yaklaşık 5,5 - 6 milyonluk lokasyona hizmet edildiğini vurgulayan Başkan Aktaş, sağlığın önemine vurgu yaparak, "Şehir Hastanesi'ne ulaşımla ilgili ilk olarak bugün itibariyle şehrin 3 farklı noktasından seferlerimiz başladı. Salı günü fiili olarak da orada hizmet başlayacak. Salı günü Muradiye Devlet Hastanesi'ne gelen hastaların sevkiyle ilgili Büyükşehir Belediyesi olarak bedelsiz, bir hafta boyunca destek vereceğiz" dedi.

Şehir Hastanesi'ne ulaşımı kolaylaştıracak 6,5 kilometrelik kestirme yolun 3,5 kilometresinde asfaltlama çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Başkan Aktaş, "Diğer 3 kilometrelik yolun kamulaştırması başladı ve en kısa zamanda bitirmeyi istiyoruz. Öte yandan raylı sistemin Emek'ten Şehir Hastanesi'ne 5,5 kilometrelik hatla uzatılmasının ardından şehrin tüm noktalarından Şehir Hastanesi'ne ulaşımı sağlamış olacağız" diye konuştu.

Onuncu Şehir Hastanesi Bursa'da

Sağlık Bakanı Fahreddin Koca da lise öğrenimini Bursa Erkek Lisesi'nde tamamladığını hatırlatarak, "Bursa'yı, Şehir Hastanesi ile birlikte, bir sağlık üssü yapmak istiyoruz" dedi.

Şehir hastanelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayali olduğunu hatırlatan Bakan Koca, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nin ardından 5 ay sonra, 10. Şehir Hastanesi'nin de Bursa'da faaliyete açılacağını kaydederek, "Şehir hastanelerini, bulundukları bölgede son noktada hizmet veren, fiziki altyapısı, ileri teknolojisi, disiplinleri ve branş çeşitliliğiyle hastanın başka bölgeye, ile veya hastanelere sevk edilmediği, üniversitelerle işbirliği içinde olan birer sağlık üssü olarak konumlandırıyoruz. Bursa'daki hastanemiz de özellikle Güney Marmara Bölgesi'nde, 5-5,5 milyona hizmet edebilecek konumda olan bir hastane. Daha önceden planlanan ve bu taşıma süreciyle birlikte bazı hastanelerimizin tadilatları, kullanıma hazır hale gelmeleri sağlanarak yine Şehir Hastanesi ile bütünlük içinde sağlık eğitimi amaçlı kullanılacak" şeklinde konuştu.

Ulaşıma çözüm 'hızlı kamulaştırma'

Bakan Koca, hastaneye ulaşımda devam eden kamulaştırmalar için de bölgede hızlı kamulaştırmayı devreye almayı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüp acil bir kararnameyle bu süreci tamamlamak istediklerini anlattı.

Bursa'nın lokasyonu ve doğal kaynaklarının değerine de vurgu yapan Bakan Koca, termal potansiyeline rağmen Bursa'nın sağlık turizminden alması gereken payı daha almadığını söyledi. Termal ve rehabilitasyon amaçlı doğal kaynaklarıyla Bursa'ya dair sağlık turizminde daha öncelikli bir yaklaşımda olacaklarını anlatan Koca, Şehir Hastanesi'nin de bunu tamamlayan unsur olduğunu ifade ederek, Bursa'nın sağlıkta öncü bir sağlık şehri olacağını ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa temaslarında AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret etti.

ŞEHİR HASTANESİNİ ZİYARET ETTİ

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Daha sonra yapımı tamamlanan ve 16 Temmuz Salı günü açılacak olan Şehir Hastanesi'ne gelen Bakan Koca, burada incelemelerde bulundu.

'ŞEHİR HASTANELERİ CUMHURBAŞKANI'MIZIN HAYALİYDİ'

Şehir hastanesinin hazırlıklarını yerinde görmek için buraya geldiğini belirten Koca, "Salı günü hasta kabulüne başlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'benim hayalim' dediği şehir hastanelerinden 10'uncusu açılmış olacak. Bin 355 yataklı, 475 bin metrekare kapalı alanlı, 49 ameliyathanesi olan son derece yetkin bir şekilde planlanmış bir hastanemiz. Yer yer üniversite ile de işbirliğinde olan Türkiye GENOM ve Türkiye kanser gen projeleri ile ilgili klinik araştırmaların yapılabileceği bir hastane olarak da önemli bir sağlık üssü olacak" dedi.

'ŞEHİR HASTANESİ YAKLAŞIK 5 MİLYON KİŞİYE HİZMET VERECEK'

Şehir hastanelerini, bulundukları bölgede en kapsamlı hizmeti veren yerler olması için yaptıklarını söyleyen Bakan Koca, "Hastanın başka illere sevk edilmeyeceği hastaneler olarak kurguluyoruz. Güney Marmara bölgesinde 5 milyona yakın vatandaşımıza hizmet etmek üzere konumlandırılmış bir hastane. Ulaşımla ilgili de çalışmaların ciddi şekilde yürütüldüğünü gördük. Bu anlamda kamulaştırmayla da ilgili acil olarak çıkması için Cumhurbaşkanı'mızın onayıyla ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte çalışacağız. Ayrıca taşınan hastanelerin de sağlık ve eğitim amaçlı kullanılacak. Sağlık turizminde önemli bir mesafe kat edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Koca, Bursa'daki programlarının tamamlanmasının ardından İstanbul'a hareket etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.