Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 2002 yılında bin 200 dekar olan üretim alanı bu yıl 20 bin dekara çıkan şeftalinin, kalitesi, tadı ve aromasıyla Bursa şeftalisiyle rekabet edecek hale geldiği bildirildi.
Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İlçeye bağlı köylerin uygun toprak yapısı ve iklimi çiftçiyi şeftaliye yönlendirdi. Osmaneli'de üretilen 35 bin ton şeftalinin bir kısmı ihraç edilirken, büyük çoğunluğu Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerindeki illerde tüketiliyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa şeftalisine rakip çıktı
Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 2002 yılında bin 200 dekar olan üretim alanı bu yıl 20 bin dekara çıkan şeftalinin, kalitesi, tadı ve aromasıyla Bursa şeftalisiyle rekabet edecek hale geldiği bildirildi.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR