Hava Durumu

Bursa Şehir Hastanesi kapılarını gazetecilere açtı

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan 16 Temmuz Salı günü hasta kabul hizmetine olan Bursa Şehir Hastanesine ilişkin bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2019 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2019 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Şehir Hastanesi kapılarını gazetecilere açtı

HABER I Seray SAYGILIOĞLU

Türkiye'nin en büyük değil ama en iyi hastanesi olduğunu vurgulayan Akan, Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğumevi Şehir Hastanesi'ne taşınacağını, Devlet Hastanesi ve Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesinin ise birleşerek Onkoloji Hastanesi kısmında hizmet vereceklerini belirtti. Boşalan bina ise tadilata alınacak. Planlar dahilinde ilerlediklerini vurgulayan Akan, Bursa Şehir Hastanesinin bir çatı hastanesi olduğunu şeçkin doktorların barınacağını ifade etti. Çanakkale, Balıkesir, Yalova, Bilecik yaklaşık 5,5 milyon kişiye hizmet verecek hastanede 403 poliklinik, 49 ameliyathane, 217 yatak kapasiteli çocuk ve yetişkin yoğun bakım ünitesi bulunacak.

"SAĞLIKTA DEV HİZMET"

Şehir Hastanesi'nde; 301 yataklı Genel Hastane, 264 yataklı Onkoloji, 197 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk, 275 yataklı Kardiyoloji, 200 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, 100 yataklı yüksek güvenlikli Adli Psikiyatri ve 18 yataklı Psikiyatri hastanesi olmak üzere 6 tane hastaneyi bünyesinde barındıracak. En fazla merak edilen ulaşım konusuna da değinen Akan, Buski kavşağı, Emek, Bursaray Küçük Sanayi İstasyonu ve Organize Sanayi Bölgesi İstasyonu merkezli otobüs seferleri başlatıldı. Konuşmalarının ardından Akan, gazetecilere Bursa Şehir Hastanesini gezdirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.