Hava Durumu

Bursa Tabip Odası Başkanı Türkkan: Hekimler yalnız bırakılmamalı

"Hekimler verdikleri savaşta yalnız bırakılmamalıdır" diyen Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan, Corona salgınının birlik ve beraberlik içinde iyi hekimlik ortamında mücadele edilirse çözülebilecek bir sorun olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2020 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2020 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Tabip Odası Başkanı Türkkan: Hekimler yalnız bırakılmamalı

Alpaslan Türkkan, Türkiye'nin sağlık gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. "Pandemi sürecinde başarıdan söz edenler bu başarıyı sahiplerine, sağlık çalışanlarına teslim etmelidir. Hekimler ve sağlık çalışanları mart ayından beri COVID-19 ile mücadele ediyor" diyen Türkkan şunları söyledi: "Mücadele ederken sağlıklarını yitirip ölüyorlar. Bugüne kadar 41 hekim yaşamını yitirdi. Hekimin bir yanda tüm dünyayı etkisi altına almış ölümcül bir hastalıkla mücadele ederken bir yandan da kendi canının derdine düşmesi onu yıldırıyor."

Meslektaşlarımız kaygılı!

Geçtiğimiz günlerde Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarının kendilerini korumak için barikat kurduklarından bahseden Başkan Türkkan, "Hayata tutunmaları, daha sağlıklı olmaları için uğraştıkları yurttaşlarından korumaya çalışmaları hekimleri kendilerini sorgulamaya yönlendiriyor. COVID-19 pandemisi ağır iş yükünün yanı sıra hem kendisine yönelik şiddet hem de siyasi söylemler hekimlerde dayanılmaz noktaya ulaştı. Süreçteki ayrıştırıcı, dışlayıcı siyasi söylemler de iyi hekimlik ortamına zarar veriyor. Bu ortamda hekimlik yapmaya çalışan meslektaşlarımızın kaygı yaşadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.



Sağlıkta şiddet hafife alınmamalı

"Hekimler verdikleri savaşta yalnız bırakılmamalıdır" diyen Alpaslan Türkkan, Corona salgınının birlik ve beraberlik içinde iyi hekimlik ortamında mücadele edilirse çözülebilecek bir sorun olduğunu vurguladı. Pandemi sürecinin, yıllardır devam eden sağlıkta şiddet sorunun çözülmesi için fırsata çevrilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Doç. Dr. Türkkan, "Hekime yönelik şiddet görmezden gelinerek ya da hafife alınarak çözülemez. Siyasi kararlılığın, birlik ve beraberlik mesajının topluma gösterilmesi gereklidir. Halkımızın ve sağlık yöneticilerinin COVID-19 mücadelesinde hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yanında olmalarını bekliyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.