Hava Durumu

Bursa Teknik Üniversitesi'nden büyük başarı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TÜBİTAK "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017" sonuçlarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Teknik Üniversitesi'nden büyük başarı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) 'En Yenilikçi ve En Girişimci ilk 50 üniversite sıralamasında devlet üniversiteleri arasında bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği kategorisinde 9'uncu, fikri mülkiyet havuzu kategorisinde 10'uncu, işbirliği ve etkileşim kategorinde 12'inci sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, iş birliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları altında 23 göstergenin dikkate alındığı ve 50'nin üzerinde öğretim üyesi olan 157 üniversitenin hesaplamaya dahil edildiği endekste ilk 50 üniversite kriterler doğrultusunda belirlendi. BTÜ 2017 Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi genel sıralamasında 40'ıncı oldu.

Dünyada sanayi, üretim ve pazarlamanın kuralları yeniden yazılırken, Türkiye'nin bu süreci izlemekle yetinemeyeceğini vurgulayan Bakan Özlü, "Türkiye'yi, Sanayi 4.0 sürecinin aktif bir üreticisi yapmaya kararlıyız. Bilim, sanayi ve teknoloji politikalarımızı bu karar doğrultusunda planlıyoruz. Hiç şüphesiz, bu süreçte en çok üniversitelerimize güveniyoruz. Bütün arzumuz ve çabamız bir eli bilimde, diğer eli hayatın içinde olan bir üniversite anlayışını Türkiye'ye kazandırmak." ifadesini kullandı.

Listenin açıklanmasının ardından görüşlerini ifade eden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir; "Geçtiğimiz yıl Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 sıralamasında yer almıştık. Bu yıl da listeye yerimizi bir üst sıraya taşıyarak ve iki kategoride devlet üniversiteleri arasında ilk 10'a girerek önemli bir başarıya imza attık. Özellikle varoluşları çok daha uzun yıllara dayanan üniversiteler karşısında çok daha genç bir devlet üniversitesi olarak BTÜ için bu heyecan verici bir gelişme. BTÜ katma değerli ürün yelpazesini arttırmak üzere öncelikle gelişmiş ve ileri düzeydeki endüstriye destek vermeye devam edecektir. Son dönemde gerçekleşen en güzel gelişmelerden biri de bünyemize bağlı Bursa Teknoloji Transfer Ofisi'nin kurulması oldu. İnanıyoruz ki bundan sonraki dönemde burada yürütülecek çalışmalar vesilesiyle üniversitemizi daha üst sıralara taşıyacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.