Hava Durumu

Bursa trafiğinde bir düğüm daha çözüldü

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Yakın Çevre Yolu'nu Bursa-Mudanya karayoluna bağlayan Balat Yolu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete açıldı. Bursa'nın en büyük derdinin kent içi trafik sıkıntısı olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her ay 6 bin aracın trafiğe çıktığı kentte 1 yıl içerisinde çok şeyin değişeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2017 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2017 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa trafiğinde bir düğüm daha çözüldü

Bursa'nın bir trafik sorunu daha, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla çözüme kavuştu. Bursalıların Balat'a, Balatlıların da kent merkezine geçişinde büyük sıkıntılara neden olan karayolu, çevre yolundan Balat'a, semt içinden de Bursa-Mudanya kara yoluna verilen alternatif yolla rahatlamış oldu. Toplam 1 milyon 250 bin TL'ye mal olan ve finansmanını İşadamı Hüseyin Özdilek'in sağladığı Balat Yolu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından araç geçişine açıldı.

Yolun açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bundan yaklaşık 1 yıl önce ana arterlerde sola dönüşü kaldırdıklarını, bu nedenle Balat bölgesinde ulaşımda sıkıntılar baş gösterdiğini söyledi. Başta İşadamı Hüseyin Özdilek olmak üzere bölge halkının, muhtarların kendisini ziyaret ettiğini ve Balat'a çevre yolundan giriş verilmesi yönünde talepte bulunduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Karayolları Genel Müdürlüğü'yle yapılan istişareler sonucunda Balat Yolu'nu inşa ederek yaşanılan sıkıntının önüne geçtiklerini belirtti. Balat Yolu'nun hizmete alınmasıyla bölge sakinlerinin Bursa ile Mudanya istikametlerine gidebilmesinin kesintisiz olarak sağlandığını kaydeden Başkan Altepe, "Sonuçta güzel bir düzenleme oldu. Bu konuda katkılarını esirgemeyen İşadamı Hüseyin Özdilek'e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Altepe, konuşmasında, kent içi trafik sıkıntısının büyük dert olduğuna da değindi. Yeni yollar açılmasına ve kavşaklar yapılmasına rağmen yine de ulaşımda sıkıntılar yaşandığını kaydeden Başkan Altepe, "Bu kapsamda Büyükşehir olarak gece gündüz demeden gayret sarf ediyoruz. Nerede bir sıkıntı varsa müdahale ediyoruz ve mümkün olan en kısa zamanda yaşanılan sorunu çözüme kavuşturuyoruz. Bu nedenle bütçemizin 3'te 2'si ulaşıma gidiyor. Şimdi artık daha fazlasını ayırmayı düşünüyoruz. Çünkü her ay 6000 bin araç Bursa'da trafiğe çıkıyor. Her geçen gün yaşanılan sorunlar da büyüyor. O nedenle ayıracağımız bütçe ile yapacağımız düzenlemeler de artacak. İnşallah 1 yıl sonra Bursa'da ulaşımda çok şey değişmiş olacak" diye konuştu.

Başkan Altepe'den sonra söz alan İşadamı Hüseyin Özdilek ise, Balat Yolu'nun açılması noktasında Büyükşehir'den destek istediklerini ve arzuladıkları sonuca ulaştıklarını dile getirdi. Daha önce bölgede alternatif yol olmadığı için büyük sıkıntıların yaşandığını kaydeden İşadamı Özdilek, yapılan yatırım nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Balat Yolu'nu trafiğe açan kurdeleyi birlikte kesti. Başkan Altepe, açılışın ardından makam aracını kullanarak yolu test etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.