Hava Durumu

Bursa trafiğine Brüksel modeli

Bursa'nın yeni Emniyet Müdürü Osman Ak, kentte yaşanan trafik sorununun köklü çözümü için Brüksel'deki planlamayı işaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2017 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa trafiğine Brüksel modeli

Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, İçişleri Bakanlığı Kararnamesi ile Adana'dan Bursa'ya tayin olan Osman Ak ile bir araya geldi. Celal Sönmez ile birlikte Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün, AS TV-Bursa Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna, yazı işleri müdürleri Kemal Göz, ve Ali Kemal Aksakal, köşe yazarları Murat Kuter, Namık Göz, Adnan Baştopçu ve İlhami Yıldız, İstihbarat Şefi İlker Türker Emniyet Müdürü Osman Ak'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Celal Sönmez, Ak'a yeni görevinde başarı dileklerini ileterek Holding çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Osman Ak ise Bursa'nın hizmetinde olduklarını ifade ederek bütün teşkilatın kentin huzuru için çalışacağını söyledi.

Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve Sönmez Medya Ailesi yeni Emniyet Müdürü Osman Ak'ı makamında ziyaret etti.

Bursa'nın en önemli gündem maddeleri arasında yer alan trafik konusunun Valilik'teki toplantıda ele alındığını ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığını kaydeden, Ak, "Bursa'nın yol güzergahı T şeklinde oluşuyor. Bir ucu kuzey yönü İstanbul Yolu, diğer 2 ucu ise İzmir ve Ankara Yolu bağlantıları. Mevcut yollar trafiği kaldırmıyor. Önümüzdeki 2 yıl içinde önlem alınmaz ise tam kargaşa yaşanma tehlikesi var. Belediye bu konuda önemli yatırımlar yapıyor. Benim önerim Brüksel modeli. Trafiği yerin altına almak lazım. Bu konuda teknoloji de gelişti. Artık, yeraltından yol açmak da kolay.
Başka yerlerde çift katlı yol uygulamaları var ama, bu kent görünümünü etkiliyor" dedi. Emniyet Müdürlüğü olarak da trafik konusunda tedbirler aldıklarını ifade eden Ak, "Artık trafik polislerini daha çok yollarda göreceksiniz. Motorlu ekipler de devreye girecek" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.