Hava Durumu

Bursa turizminde Arap patlaması

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, geçen yıla göre yüzde 25 artan Arap turist sayısının bu yıl 500 bini bulacağını ifade ederek, "Bir Arap turist batılı turiste göre 6 katı daha fazla harcama yapıyor. Bu yıl Arapların Bursa turizmine katkısının 2 milyar dolayı bulması bekleniyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2014 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2014 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa turizminde Arap patlaması

Arap turistlerle ilgili değerlendirmede bulunanan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Bursa'da Arap turist sayısının 2013 yılının ilk 6 ayına göre yüzde 25 arttığını söyledi. Bursa'yı çok seven Arap turist sayısının bu yıl 500 bini bulacağını ifade eden Başkan Akkuş, "Bir Arap, Avrupalı turistin 6 katı harcama yapıyor. Konaklama dahil günde 800 dolar harcama yapan batılı turiste göre Arapların günlük harcamaları 4 bin 800 doları buluyor. Bu yıl Arap turistlerin Bursa turizmine katkısı yaklaşık 2 milyar doları bulması bekleniyor" diye konuştu.

Bu yılki Arap turist sayısındaki patlamada Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarının gözardı edilemeyeceğini kaydeden Başkan Akkuş sözlerini şöyle sürdürdü:
"Araplar yeşil Bursa'yı çok sevdi. Özellikle Uludağ'a hayranlar. Yeşilin ağırlıklı olduğu bölgeleri tercih ediyorlar. Yenilenen yüzüyle seferlerine başlayan teleferik, herkesin yüzünü daha da güldürecektir".
Başkan Akkuş, ayrıca Bursalı vatandaşların ve esnafın, gelen Arap turistlere karşı daha hassas olmasını istediklerini kaydetti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.