Hava Durumu

Bursa turizmine hayat verecek

Osmangazi Belediyesi'nin vizyon projelerinden olan ve dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olan 'Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi' kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2018 08:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2018 08:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa turizmine hayat verecek

Haber I Burcu SEKMEN I

40 MİLYON LİRALIK BÜTÇE

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni basın mensuplarına tanıtan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, müze ile ilgili önemli bilgiler verdi. Başkan Dündar, 8 bin 388 metrekare alanda 4 bin 500 met-rekare inşaat alanına sahip panoramik müze için toplamda 40 milyon liralık bütçe kullandığını açıkladı. Sergi salonları, gösteri ve toplantı salonları, kütüphane, forum alanı, hediyelik eşya satış bölümlerini de içinde barındıran müzede ayrıca ilk 6 Osmanlı sultanı ve onların yaşadığı dönemdeki Bursa'nın sosyal hayatını anlatan 16 tablo yer alıyor. Hanlar Bölgesi'nin doğu kapısı olacak müze, Kayhan, Okçular, Irgandı Köprüsü ve Kapalı Çarşı'ya yakınlığı sayesinde yılda 350 bin ziyaretçi hedefiyle bölgenin ticari hacmine önemli katkılar sağlayabilecek.

YILLIK 350 BİN ZİYARETÇİ

Dünyanın en büyük tam panoramik müzesini Bursa'ya kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Mustafa Dündar, Fetih Müzesi'nin dış görünüşüyle de büyük dikkat çektiğini ifade ederek, "Panoramik Müze'nin öne çıkan özelliklerinden biri de mimari yapısı. 42 metre çapındaki kubbede 360 derece dairesel döngü içerisinde fetih gününü resmediyor. Bu bölgenin en büyük sıkıntılarından birisi otoparktı ve biz vizyon projemizde bu sorunu da çözdük. 20 otobüsün aynı anda park edebileceği bir alan oluşturduk. Panorama 1326 ile Bursa'nın kaybettiği turizmi yeniden canlandıracağız" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.