Hava Durumu

Bursa'da 2 ŞUBAT'ta grev başlıyor!

Türk Metal Sendikası Bursa 2 Nolu Şubenin 1.Olağan Genel Kurulu, Türk Metal Sen Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 2 ŞUBAT'ta grev başlıyor!

Haber I Burcu SEKMEN I

BURSA'DA HODRİ MEYDAN

Nilüfer'de gerçekleştirilen genel kurulda konuşan Pevrul Kavlak, İşveren sendikası Türkiye Metal Sanayiciler Sendikası MESS ile ücret artışları konusunda yaşananları dile getirirken, "Tarih yazanlarla tarih olanlar arasındaki fark direnmek, inat etmek ve vazgeçmemekten geçer.

Çok kritik bir sürecin çok kritik bir aşamasındayız. Bursa'da da alınan kritik kararları duyurmak için bir araya geldik.Çünkü Bursa benim için hakkımızda bittiler dendiğinde direnenlerin,ayağa kalkmaların yeridir . Bursa, kimseden korkmadan alayına hodri meydan dediğimiz yerdir" diye konuştu.

ENFLASYON TEKLİFİNE HAYIR

Ücret artışları ve işçi hakları konusunda çok sıkı bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Pevrul Kavlak, " Sözleşme taslaklarını sizler hazırladınız, anketler düzenlediniz. Biz sizden aldığımız verilerle MESS'e gittik. Bilimsel gerçeklerle, sizin taleplerinizi birleştirerek sözleşme taslağı hazırladık. Hiçbir talebimiz keyfi değildi,tüm isteklerimizin bir dayanağı vardı. MESS masada hiçbir şeye itiraz etmedi fakat masada söyleyemediği sözleri gitti, televizyonlarda söyledi, kırmızı çizgiler çizdi. Çalıştığımız seneleri hiçe saydı kıdem tazminatı vermeyeceğim dedi, bunlar iyi niyetli hamleler değil. Tezgah başında donduk kaldık, sokakları meydanları doldurduk" diyerek MESS'ten gelen enflastyon teklifini kabul etmeyeceklerini bir kez daha haykırdı.

'MESS GİBİ İKİYE KATLARIZ'

Türk Metal Sen'in yaptığı etkiye karşı MESS'ten olumlu bir tepki alamadıklarını da ifade eden Kavlak, "O kadar tepkiye MESS karşılıksız kalmadı ama bizimle dalga geçer gibi oranları 3.2 den 6.4'ye çıkararak ikiye katladık dediler. Bizde buna karşılık 5 dakikalık eylemimizi ikiye katlar 10 dakika eylem yaparız. Görünen o ki artık sona geldik bıçak kemiğe dayandı. Bundan sonra eylemse eylem, grevse grev" dedi.

GREV İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

MESS'ten gelen arabulucu raporunun 17 Ocak'ta mesai bitiminden sonra kendilerine ulaştığını belirten Kavlak, rapora karşılık olarak vakit kaybetmeden 18 Ocak'ta grev kararı aldıklarını ve yasa gereği 6 iş günü içinde işverenin elinde olacak şekilde tebligatı gönderdiklerini açıkladı. Kavlak, " 2 şubat itibariyle grevi uygulayacağız. Biz şimdi ayağa kalkıyoruz" diye sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.