Hava Durumu

Bursa uçuşa geçiyor

Büyükşehir Belediyesi’nin teşebbüsüyle Bursa’dan Trabzon ve Erzurum’a tarifeli uçuş başlatan Anadolujet’in ilk seferleri bugün gerçekleştirilecek törenle başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2015 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2015 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa uçuşa geçiyor
Bursa’nın şehirlerarası anlamda da ulaşılabilir bir il olması için İstanbul - Bursa arasında deniz otobüsü, helikopter ve deniz uçağı seferlerini başlatan, Yunuseli Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılmasına öncülük eden Büyükşehir Belediyesi’nin Yenişehir Havaalanı’nın da verimli kullanılması için sürdürdüğü çalışmalar meyvesini verdi. AnadoluJet, Bursa’yı Yenişehir Havaalanı’ndan Trabzon ve Erzurum’a bugünden itibaren uçuş başlatıyor.

ARINÇ KATILACAK

Bursa’yı Karadeniz ve Doğu Anadolu ile birbirine bağlayacak seferlerin başlaması nedeniyle bugün saat 12.30 Yenişehir Havaalanı’nda kokteyl düzenlenecek. Kokteyle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bursa protokolü katılacak.

PROTOKOL KARŞILAYACAK

Erzurum’dan saat 11.25’te, Trabzon’dan ise saat 11.35’te havalanan yolcular saat 13.15’te Yenişehir Havaalanı’nda protokol üyeleri tarafından karşılanacak. Törenin ardından Bursa’dan Erzurum ve Trabzon’a gidecek yolcular da saat 15.15’te Yenişehir Havaalanı’ndan havalanacak. Anadolujet’in Bursa- Trabzon, Bursa -Erzurum tarifeleri şöyle: Bursa - Erzurum seferleri çarşamba, cuma ve pazar günleri yapılacak.



Bursa’dan 13.50’da kalkan uçak 15.35’te Erzurum’da olacak. Erzurum’dan 11.30’da kalkan uçak da 13.20’de Bursa’ya ulaşacak. Bursa - Trabzon seferleri de pazartesi, perşembe cumartesi günleri yapılacak. Bursa’dan 13.50’de havalanan uçak 15.25’te Trabzon’da olacak. Trabzon’dan 11.35’te kalkan uçak da 13.15’te Yenişehir Havaalanı’na inecek.

Havaalanına ücretsiz ulaşım

Bursa İstanbul arasında başlattığı deniz uçağı ve helikopter seferleri ile Bursa’da hava ulaşımının önünü açan Burulaş, Yenişehir Havaalanı’nın aktif olarak kullanılması amacıyla Anadolujet tarafından başlatılan Erzurum ve Trabzon uçuşlarına da ulaşım desteği sağlıyor. Burulaş, 80 numaralı otobüs ile bir süre uçak biletli yolcuları Bursa’dan havaalanına ve havaalanından Bursa’ya ücretsiz taşıyacak. 

KENT MEYDANI’NDAN hareket edecek

Uçuş günleri saat 12:00’de Kent Meydanı’ndan hareket edecek otobüs, Merinos İstasyonu, Arabayatağı İstasyonu (Batı Durağı) ve Kestel İstasyonundan yolcu alarak Yenişehir Havaalanı’na gidecek. Trabzon ve Erzurum’dan Yenişehir Havaalanı’na gelen yolcular da uçağın iniş saatine göre kent merkezine getirilecek. Anadolu- Jet yolcuları gidişte uçak bileti çıktısını, dönüşte biniş kartını göstererek ücretsiz seyahat edebileceklerdir. Uçak yolcusu olmayan vatandaşlar ise, BuKart ile 6,00 TL veya 2 adet uzun hat manyetik bilet ile biniş yapabilecekler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.