Hava Durumu

Bursa Uludağ Üniversitesi hemşireleri unutmadı

Bursa Uludağ Üniversitesi, Tıp Fakültesi hemşireleri tarafından organize edilen Hemşirelik Haftası kutlamalarına ev sahipliği yaptı. Programa üniversite yöneticileri, akademisyenler, hemşireler ve çalışanlar yoğun ilgi gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2019 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2019 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Uludağ Üniversitesi hemşireleri unutmadı

Rektörlük A Salonu'nda düzenlenen etkinliğin açılış töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, 55. Kutlama programını icra ettiklerini hatırlatarak; "Hemşirelik mesleğinin yüceliği hakkında çok şeyler söyleyebiliriz. Fedakârca, gönülden, özveriyle, canla başla çalışıyor, öbür dünyada da mutlu olma duygusu ve anlayışıyla mesleğinizi icra ediyorsunuz. Yaptığınız bu fedakârlıklar, mesleğinizin yüceliğini gösteren unsurlardan sadece bir kaçıdır. Nice 55 yıllar dileğiyle, tüm sağlık çalışanlarının şiddetten uzak bir hayat sürmelerini niyaz ediyorum" diye konuştu.

HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN TEK KELİMELİK TANIMI: MERHAMET

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya ise tüm katılımcıların Hemşirelik Haftasını kutladı. 30 yıldır hekimlik yaptığına işaret eden Dekan Ekrem Kaya; "Görev yaptığım süre içerisinde çok iyi öğrendim ki; hemşirelik ayrı bir meslektir. Onlar, aynı bizim gibi sağlık ordusunun subaylarıdır. Onların önleri de açıktır. Eskisi gibi değil, araştırma yapabiliyorlar, akademisyen olabiliyorlar. Günümüzde de itibarı sürekli yükselen bir meslektir. Bana şuan hemşireliği tek kelime ile özetle deseler; merhamet derim. Çok önemli bir kavram. Ben bunu çalışma arkadaşlarımda gördüm. Bugün merhamet seviyesi de 30 yıl öncesinden çok daha yüksektir. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

GELECEĞİN DONANIMLI HEMŞİRELERİNİ YETİŞTİRİYORUZ

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu da konuşmasında hemşirelik eğiticileri olarak, öğrencilerin gelişimleri ve güvenli hemşirelik yapabilmeleri için mesleki bilgilerini yükseltmeye çalıştıklarına vurgu yaptı. Hemşirelik eğitiminin, kuramsal ve uygulamalı eğitimin bir arada olduğu genel bir eğitim olduğuna vurgu yapan Dekan Özyazıcıoğlu; "Temel amacımız; öğrencilerimizin profesyonel hemşirelik becerilerini öğrenmelerini sağlamak ve onları gelecekteki hemşirelik mesleği yaşantılarına hazırlamaktır. Mesleğimiz her geçen yıl değer görmeye devam ediyor. 150 yılı aşkın bir süredir güçlü standartlarda ve güvenirliği artan bir meslek statüsünde yer almaktadır" şeklinde konuştu. Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rıdvan Ali, hekimlik ve hemşirelik sanatının birbirinden ayrılmaz bir parça olduğunu söyledi. Başhekim Rıdvan Ali, hastanede çalışan tüm hemşirelerin Hemşireler Günü'nü kutladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.