Hava Durumu

Zirve Kenyalıların

Dereceye giren sporculara ödüllerini veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Rekor bir katılımın olduğu yarışlarda çıta her yıl daha da yükseliyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zirve Kenyalıların

Osmangazi Belediyesi tarafından Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen 12. Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusu renkli görüntülere sahne oldu. Yerli ve yabancı sporcuların büyük ilgi gösterdiği koşu, Tophane Meydanı'ndaki Saltanat Kapı önünden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın verdiği startla başlarken, 15 kilometrelik parkur Pınarbaşı Meydanı'nda sona erdi.16'sı yabancı toplam bin 285 atletin katıldığı yarı maratonda erkeklerde Kenyalı atlet Paul Kipkemoi Kipkorir 48.02'lik derecesiyle, bayanlarda ise Kenyalı Esther Chesang Kakuri 51.36'lık derecesiyle zafere ulaştı.

ÇITA YÜKSELİYOR

Ayrıca erkekler ve bayanlarda, 35-39 Yaş, 40-44 Yaş, 45-49 Yaş, 50-54 Yaş, 55-59 Yaş, 60-64 Yaş ve 65 Yaş üstü kategorilerinde de dereceye giren sporcular da madalya ve kupa almaya hak kazandı. 7'den 77'ye her yaştan sporcunun katıldığı Tarihi Kent Halk Koşusu'nda da güzel görüntüler ortaya çıktı. 4 kilometrelik koşuda erkeklerde birinciliği 13.06'lık derecesiyle Yusuf Usta, bayanlarda ise 15.49'luk derecesiyle Dilek Özdemir elde etti. Başkan Dündar, organizasyonun bu yıl rekor bir katılımla gerçekleştirildiğini belirterek, "Hep birlikte inşallah bundan sonraki dönemlerde uluslararası anlamda tercih edilen, herkesin yarışmak istediği bir maraton olmasını hedefliyoruz" dedi.

'Osmangazi Türkiye'ye örnek'

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Osmangazi Belediyesi'nin önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını söyleyerek, "Bu yarışın Türk atletizmi için büyük bir önemi var. Bu organizasyonların sadece Bursa'da değil, buradan Türkiye'ye örnek olarak tüm illerimizde yapılmasını arzu ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.