Hava Durumu

Bursa Valiliği önünde T.C tepkisi

Bursa Valiliği tabelasından T.C. yazısının kaldırıldığı haberleri üzerine yaklaşık 150 kişilik CHP'li grup, valilik önünde protesto eylemi yaptı. Valiliğe girmek isteyen vatandaşlar çevik kuvvet ekipleri tarafından engellendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2013 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2013 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Valiliği önünde T.C tepkisi

Foto Galeri için tıklayınız

"Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Vali istifa" sloganları atan CHP'liler için çevik kuvvet barikat kurdu. Valilik önünde kısa süreli arbede yaşanırken, ellerinde Türk bayrakları bulunan öfkeli grup, T.C. ibaresinin yeniden yazılmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanı Metin Çelik, valilik önünde yaptığı basın açıklamasında, "Türk kimliği ve bunu oluşturan bütün ortak değerlerimiz bugün hiç olmadığı kadar saldırı altındadır"dedi.
Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğini kaydeden Çelik, "Hiçbir konu tartışmaya açılmadan, halkın endişeleri giderilmeden, etnik bir sorunu çözmeye çalışırken mezhepsel ve sınırlarımıza dayanan sorunlara kapı açılırken, yangından mal kaçırırcasına bakanlıkların valiliklerin, kurumların, üniversitelerin tabelalarından T.C. yazılarının sökülmesini hayret ve şaşkınlıkla izliyoruz. Bunların birbiri ardına sıralanması insanın aklına çeşitli sorular getirmektedir. Ne oldu da T.C. yazıları kaldırılmaktadır? Ülkenin adı mı, yoksa rejim mi değişmiştir?" ifadelerini kullandı.

"Türkiye Cumhuriyeti’ne olan sevgi ve sadakatimizi kimseler kalbimizden ve beynimizden söküp atamaz" diyen Çelik, "Biz Cumhuriyet Halk Partililer, bugün burada söz veriyoruz. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Şubat 1933’teki Bursa Söylevi’nde olduğu gibi. Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yolundan dönmeyeceğiz. Hiçbir güç de bizi yolumuzdan alıkoyamayacak” şeklinde konuştu.

Çelik Kuvvet ekiplerinin barikat kurmasıyla öfkeli kalabalık dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.