Hava Durumu

Bursa Valisi Canbolat'tan 29 Ekim için kutlama mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Canbolat, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 19 Mayıs 1919'da başlayan milli mücadelemizin ardından 29 Ekim 1923'te 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesiyle taçlandırılan, Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2019 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2019 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Valisi Canbolat'tan 29 Ekim için kutlama mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, Cumhuriyetin, her türlü imkansızlıklar içinde varoluş mücadelesi veren Türk milletinin azminin, inancının, birlik ve beraberliğinin ne kadar kuvvetli olduğunun ve milli iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağının bütün dünyaya ilanı olduğunu belirtti.

"96 yılda kat ettiğimiz mesafe, ülkemizin bölgesindeki ve dünyadaki itibarlı konumu, güçlü duruşu, siyasi, sosyal ve ekonomik alanda gerçekleştirilen değişimlerle önemini daha da pekiştirmektedir" görüşlerine yer verilen mesaj şöyle:

"Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla ilerlerken, bölgemize ve dünyanın geneline örnek bir yapı ve yaşam tarzı sergilemek ve atalarımızdan aldığımız mirası gelecek nesillere daha sağlam ve daha güvenilir bir şekilde ulaştırmaya olan inancımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Cumhuriyeti ilelebet muhafaza ve müdafaa edecek nesilleri yetiştirirken tarihi mirasın sorumluluğunu hisseden bugünü kavrayan ve geleceğe ışık tutacak ilme, irfana, vicdana ve mücadele ruhuna sahip olmalarını sağlamak vazifemizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyor, başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnet ve şükranla selamlıyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.