Hava Durumu

Bursa'ya 2018 yılı için dev bütçe!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 yılı bütçesi 2 milyar 650 milyon lira olarak kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2017 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya 2018 yılı için dev bütçe!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi bütçeyi görüşmek için toplandı. 2018 bütçesinde tahmini gelirin 2 milyar 600 milyon lira, giderin ise 2 milyar 650 milyon lira olarak ön görüldüğü, 50 milyon liralık eksiğin ise borçlanmak suretiyle kapatılacağı ifade edildi. 2018 bütçesi CHP'li üyelerin muhalefetine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan Alinur Aktaş, bütün şehirlerde ana konunun ulaşım olduğunu belirterek, "T2'nin terminale kadar olan birinci etabı 8100 metre. İkinci etabı 4 bin metre. Dosab'ın içine giriyor. O zaman verimli hale geleceğini düşünüyoruz. Bu stadyum güzel bir stadyum ama pahalı bir stadyum. Olumsuz etkilerini bertaraf etmek adına hamleler yapacağız. Kentsel dönüşüm için odalarla biraraya geliyoruz. Ada bazlı düşünmeliyiz. Yeni alanlar açmalıyız, şehri büyütmeliyiz. Kanunun verdiği 0,50 emsal artışını tabi ki kullanmalıyız. Karar alırsak beraber karar alacağız. Bir bölü 100 binlik planı 2018 ikinci yarısında onaylamak istiyoruz. Batman ve benzeri yerlerle alakalı bu tip şeyleri verme noktasında ciddi hesap kitap yapıyorum. T2 hattında revizyonlar yapılıyor. Şu an geldiği nokta boyutunda iptal değil. Sıfırdan başlanıyor olsam henüz erken olduğunu düşünüyorum. Bursa gibi gelişen bir sanayi şehrinde o güzergahta nihayetinde Dosab kısmı da eklenirse keyifli verimli olur. Mudanya sahilini yarın bizzat belediye başkanımızla beraber gezip neler yapılacağını paylaşacağız. Bu bütçelerde, bu paralarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Bizim için değerli ve önemli. Biz en verimli kullanılması için elimizden gelen gayreti ortaya koyarız. Bundan önceki Belediye Başkanımız ve bürokratların iyi niyetle yaptığını düşünüyorum. Yorgana göre ayak uzatma mevzusu var. Öncelikleri iyi kavrama, şehrin genelin ilgilendiren konuları iyi kavramak lazım. Devlet gücünden istifade etmemiz olmazsa olmazımız" diye konuştu.

AK Parti Grubu adına konuşan Şükrü Köse de bütçenin yüzde 52'sinin yatırımlara ayrıldığını ifade etti. Şükrü Köse, 2018 yılında kullanılacak kredinin 550 milyon lira olduğunu, 500 milyon lira kredi ödemesi yapılacağını, bütçede cidi revizyon yapıldığını ifade etti.

CHP'li Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesini delik kovaya su taşımak olarak nitelendirirken, borçlanmanın azaltılarak bütçenin etkin ve verimli yönetilmesi gerektiğini kaydetti.

Başkan Alinur Aktaş'ın bugünkü acil eylem planı toplantısında açıkladığı 2032 yılına kadar ödenecek 4,5-5 milyar liralık toplam borç içinde Buski'nin borçlarının da bulunduğu, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Buski'nin 2018 toplam bütçesinin ise 3 milyar 830 milyon liraya tekabül ettiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.