Hava Durumu

Bursa'ya ateş düştü... Konsolos Yılmaz'ın anne-babası gözyaşları içinde

IŞİD tarafından kaçırılan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın Bursa’da oturan anne ve babası suskunluğunu bozdu. "Çocuklarımızı aldıkları gibi versinler" diyen gözü yaşlı anne, “Devletimize güveniyoruz. Devlete biz çocuğumuzu emanet ettik, sağ salim bize teslim etsinler” diye gözyaşı döktü.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2014 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2014 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya ateş düştü... Konsolos Yılmaz'ın anne-babası gözyaşları içinde

IŞİD örgütü tarafından kaçırılan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın Bursa’da oturan ailesi, kaçırılma haberi ile yıkıldı.

74 yaşındaki baba Şerafettin ve 74 yaşında annesi Hanımana Yılmaz, oğullarıyla ilgili hükümet veya başbakanlıktan kendilerine ulaşan kimsenin olmadığını söyledi. Oğullarıyla ilgili haberi alabilmek için meraklı gözlerle televizyonu izleyen Yılmaz ailesi, devlete güvendiklerini söyledi.

Baba Şerafettin Yılmaz, “Televizyondan başka bir yerden haber alamıyoruz. Devletimiz güçlüdür, nasıl oraya götürdüyse öyle de getirip anne ve babasına teslim eder. Biz ne yapalım? Elimizden her hangi bir şey gelmez. Hükümet ya da Dışişleri Bakanlığından hiç kimse bizi aramamıştır. Bir tek televizyona bakıyoruz. Öztürk ile en son 20 gün önce görüştük. Hasta annesini ziyarete gelmişti. Bu ani bir mesele, kimsenin aklına gelmezdi. Bir senedir orada çalışıyordu” dedi.

Gözyaşlarına boğulan 6 çocuk annesi Hanım Yılmaz ise, en son 1 ay önce ameliyat olduğu için oğlunun geçmiş olsun ziyaretine geldiğini söyleyerek, “Elimiz bağlı duruyoruz. Allah’tan yardım bekliyoruz. Hiçbir yerden haber alamıyoruz. Akşamdan beri perişanız. Nasıl olursa bize kavuştursunlar, ben çocuğumu istiyorum. Orada kaçırılan herkesi anne ve babasına teslim etsinler. En son 1 ay önce ziyaretime gelmişti. Hiçbir şey konuşmadım. Allah'ım bizi kavuştur, ya Resulallah. Allah'ım sana sığınmışım, devlete sığınmışım, bizi kavuştur. Televizyondan başka bir şey göremiyorum. Allah'ım sen bize yardım et. Oğlum şu an kimin yanındadır? Rabb'im sen ona yardımcı ol” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.