Hava Durumu

Bursa'ya beklenen kar yağacak mı? İşte son durum...

Bursa'da beklenen kar yağışı henüz başlamadı. Meteoroloji'den birçok il için kar yağışı uyarısı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2017 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2017 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya beklenen kar yağacak mı? İşte son durum...

Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde aralıklı kar yağışı bekleniyor. Yağışlar hafif kar yağışı şeklinde olacak. Yurdun iç ve batı kesimlerinde ise yağış beklenmiyor, parçalı bulutlu bir hava hakim. Yağışlı havanın hafta ortasına kadar etkisini sürdürmesi tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının tüm yurtta mevsim normallerinin altında olması tahmin ediliyor.

Bursa'da ise bugün dahil cuma gününe kadar hafif ve yağmurla karışık kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıklar 4-5 derece civarında olacak.

Meteoroloji'nin saatlik hava tahmin haritasına göre, Bursa'da kar yağışının meteoroloji haritasına göre 15.00 ile 18.00 saatleri arasında başlaması bekleniyor.

İŞTE BURSA'DA SAATLİK VE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU...

SİBİRYA SOĞUKLARI ETKİLİ OLUYOR

AKOM'dan alınan bilgilere göre, Türkiye, Sibirya üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında bulunurken, hafif karla karışık yağmur (sulu kar) ve karın salı sabah saatlerine kadar molalarla yerel olarak devam etmesi bekleniyor. Poyraz yönünden aralıklarla esen rüzgar (20-60 km/s) açık deniz seferlerinin aksamasına neden olabilir.

Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz (Çorum hariç) ile Konya, Akşehir, Erzurum, Ardahan, Kars, Van, Şırnak, Hakkari, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Batman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli(40-60km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Pazartesi günü de yurdun kuzey kesimlerinde yağışların etkili olması bekleniyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağışlar aralıklarla etkili olması tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise parçalı bulutlu bir hava hakim olacak.

Salı günü de Marmara'nın kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kar yağışı bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.