Hava Durumu

Bursa'ya bir fuar alanı daha

Türkiye'nin ve dünyanın mobilya üretiminde önemli yere sahip olan Bursa'nın İnegöl ilçesine modern mobilya fuar alanı yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2017 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2017 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya bir fuar alanı daha

MODEF Fuarcılık tarafından yapılacak olan fuar alanı İnegöl'ün en değerli sosyal ve ekonomik alanı olan 80 bin metrekare alanda kurulması planlanıyor. 93 bin metrekare inşaat alanına sahip fuar alanının 2 katlı olması planlanıyor. Bu alanda her türlü fuar faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi de hedefleniyor. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ ve MODEF yönetim kurulu üyeleri, yapılması planlanan fuar alanı ile ilgili Bursa Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaret etti.
Ziyarette konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "İnegöl, ismiyle müsemma hale gelmiş mobilya sektöründe sadece Türkiye'de değil, dünyada bir marka olma yolunda çalışmalar yapılıyor. Bundan 30 yıl önce başlamış ve bazen imkansızlıklardan dolayı yılda 2 kez mobilya fuarının, alanının kifayet arz etmediğini biz müşahede ettik. Fuarcılık şirketi ve yönetim kurulu üyeleri bir proje hazırladılar. Bizde bu projeyi destekliyoruz" dedi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük ise, "Bugün burada Bursa valisi gibi değil bende sizlerden biriymişim gibi sizleri ağırlıyorum. İnegöl'ün kabına sığmıyor. 5-10 sene öncelik rakamlar artık küçük ölçekte kaldı. Daha önce yapılan fuar alanı yetersiz kaldı. Çok hızlı büyüyen, enerjik bir ilçe ile karşı karşıyayız. Bizde onların bu hızına, enerjisine destek vermek istiyoruz. Yeni bir fuar alanı yapımı hususunda projeyi gösterdiler. Üstümüze düşen İnegöl'e daha büyük fuar kazandırmaktır. Gereken desteği vermeye hazırız. Bende çok heyecanlandım ve memnun oldum. Bu işi heyecanla ve şevkle takip edeceğiz" diye konuştu.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ proje hakkında bilgi verdi. Uğurdar, "İnegöl'e gelmeden sol tarafta İnegöl'ün en değerli sosyal ve ekonomik alanında 80 bin metrekare alan üzerinde kuracağımız fuar alanı 93 bin metrekare inşaat sahasına sahip olacak. Projemizi çok ciddi bir şekilde etüt ederek hazırladık. Her türlü sektörde fuar organize edilebilecek bir bina ortaya çıkartıyoruz. Donatı alanları, konferans salonlarıyla sosyal bir yaşam alanına dönüşecek. Diğer sektörlere de hitap edecek şekilde düşünüldü, hazırlandı. Bursa'daki tekstilcilerimiz, mobilya yan sanayicilerimiz, tarım, kitap fuarlarına da ev sahipliği yapabilecek bir projedir" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.