Hava Durumu

Bursa'ya büyük katkı

Spor kenti kimliği kazanan Bursa'nın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde ev sahipliği yaptığı önemli organizasyonlar kent ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2017 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2017 08:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya büyük katkı

Sporla, son 6 yılda kent ekonomisine 600 mİlyon TL kazandırıldı

600 MİLYON TL

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile merkezi hükümetten tesisleşme alanında büyük destek alan illerden biri olan Bursa son 6 yılda çok büyük bir gelişim gösterdi. Bu sürede Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 250 milyon TL yatırım bedeli ile birçok vizyon gençlik ve spor tesisinin kazandırılmasının yanında federasyonlar ile işbirliğinde yaklaşık 100'e yakın uluslararası müsabaka, 2 bine yakın ulusal müsabaka ve her yıl 50 bine yakın yerel müsabakaya ev sahipliği yaparak yaklaşık 350 milyon TL kent ekonomisine kazandırıldı. Bu organizasyonlarda yüz binlerce kişi Bursa'nın kent ekonomisine 600 milyon TL katkı sağladı.

5 BİN SPORCU

Üst düzey spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya devam eden Bursa'da 5 bin sporcunun katılımıyla düzenlenen Voleybol Festivali sadece kent ekonomisine 15 milyon TL katkı sağladı. Büyükşehir Belediyesi, Voleybol Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği içerisinde gerçekleştirilen organizasyon için Türkiye'nin dört bir tarafından Bursa'ya gelen yaklaşık 5 bin sporcu ve aileleri 1 ay boyunca Bursa'da konakladı. Bu sayede organizasyonlara katılan binlerce kişi Bursa'da hem konukladı hem de şehri gezerek milyonlarca liranın kent ekonomisine kazandırılmasını sağladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.