Hava Durumu

Bursa'ya güvenimiz tam

Yeni anayasanın tek devlet, tek vatan, tek bayrak rejimi olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, güçlü Türkiye'nin 'evet'ten geçtiğini kaydetti. Bu uğurda Bursalılara inancının tam olduğunu kaydeden Yıldırım, diplomasi skandallarına imza atan Hollanda ve muhalefete de sert mesajlar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2017 07:20
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2017 07:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya güvenimiz tam

Fatmagül EREL ve Burcu SEKMEN'in haberi...

Referandum turu kapsamında dün Bursa'ya gelen Başbakan Binali Yıldırım, Gökdere Meydanı'ndan halka hitap etti. Başbakan Yıldırım'ın hedefinde bakanların programlarını engelleyerek büyük bir demokrasi ayıbına sahne olan Avrupa ve CHP vardı. Osmanlı'nın bir çınar olarak köklerini Bursa'da saldığını kaydeden Yıldırım, "Bu mübarek şehirde 600 sene hüküm sürecek hoşgörü, vicdan, medeniyet devletlerinin temelini attı. Şimdi hoşgörüden yoksun, vicdandan yoksun Avrupalılara medeniyetin başkenti Bursa'dan sesleniyoruz. Bazı şehirlerin kaderi, yeni doğuşlara şahitlik etmektir. Bursalı kardeşlerim! Siz de Türkiye'nin 16 Nisan'daki yeni doğuşuna yeni baharına bu meydanda şahitlik ediyorsunuz. Bu gelenekten geleceğe uzanan, medeniyet köprüsünün ilk geçenleri siz olacaksınız. Sandıklara akın akın giderek Türkiye için evet diyeceksiniz. Buna inancımız tam. Bursa'ya güveniyoruz 21 Ekim 2007'de referandumda dediniz ki, meclis seçemiyorsa cumhurbaşkanını biz seçeriz. Aslında 2007'de yaptığınız yarım kalan işi 16 Nisan'da tamamlamış olacağız. İş bundan ibaret" şeklinde konuştu. Yıldırım, skandal kararlara imza atan Hollanda'yı da eleştirerek demokrasiye ihanet etmekle suçladı.

CHP'YE İKİNCİ BAŞKAN TEKLİFİ

Tek adam eleştirisi yapan Cumhuriyet Halk Partisi'ne de yüklenen Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: "Karar da millette, mühür de sizin elinizdedir. Yeni anayasa tek devlet rejimidir. Yeni anayasa tek millet rejimidir. Yeni anayasa tek vatan rejimidir. Yeni anayasa tek bayrak rejimidir. Şimdi soruyorum; bunun neresinden rahatsızsınız? Tek adamlıktan rahatsızsınız, o zaman şu CHP'ye ikinci bir genel başkan daha bulalım. Tek olmuyor. Birçok belediyeler var, belediyelere de birer başkan daha atayalım, olsun iki başkan. Hatta Kılıçdaroğlu'nun keyfi yerine gelsin diye, Bursa'nın Minareliçavuş, Güneştepe, Ertuğrulgazi mahallelerine de üç muhtar daha seçelim. Yetmezse kaymakamlıkları da çift yapalım. Müdürleri de, valileri de ikişer ikişer atayalım. Belli ki, Kılıçdaroğlu HDP ile çok haşır neşir olunca eşbaşkanlığa kafayı takmış. Kol kola girmişler. Hayır şarkısını birlikte söylüyorlar. Söyleyin bakalım. Hayırdan hayır gelmez. Evette bereket vardır."

Başbakan Yıldırım, TOKİ tarafından inşa edilen Yunuseli Gazeteciler Cemiyeti Toplu Konutları'nın anahtarlarını temsili olarak 5 gazeteciye takdim etti. Cemiyet Başkanı Nuri Kolaylı da Yıldırım'a bir tablo hediye etti.

ESERLERİMİZ BATININ AYARINI BOZUYOR

İstanbul-Bursa-İzmİr Otoyolu'nun Gemlik-Bursa kesimi de Başbakan Yıldırım'ın katıldığı törenle hizmete açıldı. 2 milyar 250 milyon liraya mal olan ve içerisinde devasa tüneller ve köprüler bulunan yolla İstanbul'dan Bursa'ya kesintisiz ulaşım sağlanmış oldu.

Başbakan Yıldırım, " İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun bu açılışla birlikte 100 kilometrelik kısmını tamamlamış oluyoruz. Üçte biri bitti. Arazisi en zor, tünelleri ile viyadükleri le birlikte çok güzel bir yol oldu. Maliyet 2 milyar 250 milyon. Bir servet. Gemlik, Orhangazi, İznik, Bursa'ya, Türkiye'ye helal olsun" dedi. Otoyol hakkında bilgi veren Yıldırım, "Bursa'dan girdiğinizde 45 dakikada İstanbul'dasınız. Açtığımız bu yolla beraber Yalova-Gemlik bölünmüş yolunun trafik yükü azalacak. Gemlik'in şehir içi trafiğini de rahatlatacak" şeklinde konuştu.


"Yolları böleriz Türkiye'yi böldürmeyiz" diyen Yıldırım, "Şimdi biz bu eserleri yapıyoruz ya, batıdakiler, bunların ayarı bozuluyor. Daha da bozulacak. Güneş doğudan doğuyor. Batıdan hayır gelmez" ifadelerini kullandı. Osmangazi Köprüsü ile Bursa merkez arasındaki otoban fiyatı 18 lira 20 kuruş olacak. Yeni açılan terminal ile Gemlik arasındaki 25 kilometre ise 6 lira 75 kuruş olacak. Otoyoldan bir hafta boyunca elde edilecek gelir şehit yakınları ve gazilere aktarılacak.

ALİ OSMAN SÖNMEZ HASTANESİ'NE VURGU

Başbakan Binali Yıldırım'ın Gökdere'deki mitingi öncesi Bursalılara seslenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, cumartesi günü temeli törenle atılan ve Sönmez Ailesi'nin 75 milyon TL bağışta bulunduğu Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'ne dikkati çekti.

Müezzinoğlu, "Bursamızda Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin son derece modern ve mükemmel olacak o hastanenin temelini attık. Şehir Hastanesi hızla ilerliyor. Gerek Ali Osman Sönmez, gerekse Şehir Hastanesi olduğunda Bursa, kendi insanına en ideal hizmetleri sunarken sağlık turizminde de Bursa hak ettiği o güzel güçlü yeri alacaktır. Bursa, aynı zamanda termal turizmin merkezi de olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bursa'ya hızlı tren ve metro müjdesi de veren Müezzinoğlu, "Ulaştırma Bakanımız ile görüştük, hızlı tren ile ilgili bütün ihaleler mayıs ayında bitecek. Bursa metro konusunda Ankara'dan istediği desteği alacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.