Hava Durumu

Bursa'ya hızlı tren ve metro müjdesi

Bursa'ya hızlı tren ve metro müjdesi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ulaştırma Bakanımız ile görüştük, hızlı tren ile ilgili bütün ihaleler mayıs ayında bitecek. Bursa metro konusunda Ankara'dan istediği desteği alacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2017 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya hızlı tren ve metro müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bu ülkeye muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmanın yakıştığını belirterek, "Hep daha mükemmelinin peşinde koştuk. Bu anlamda Bursa hep yanımızda oldu, biz de hep beraber Bursa ile olduk. Bursa'nın her alanda gelişmesine, her alanda daha ileriye gitmesinin yanında olduk. Otobanın yeni bölümünü açtık. Bursa artık İstanbul'a bir saatlik mesafede oldu. Şehir hastanemiz hızla ilerliyor. Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin temelini attık. Bursa sağlık turizminde de hak ettiği yeri alacaktır. Bursa aynı zamanda termal turizmin merkezi olacaktır. Bursa AK Parti iktidarlarına teşekkür ediyor. Oy oranını yükselterek geliyor. 1 Kasım seçimlerinde Bursa yüzde 54'ün üzerinde oy oranıyla AK Parti'ye en güçlü desteği verdi. Referandumda da en güçlü desteği de verecektir" diye konuştu.

Bursa'nın beklediği hızla trenin ihalesinin mayıs ayında biteceğini anlatan Müezzinoğlu, "Bursa'nın beklediği iki hizmet var. Geciken hızlı tren. İnşallah hızlı trenle ilgili bütün ihaleler mayıs ayına kadar bitiyor. Önümüzdeki süreçte Bursa'mızın hızlı trenle de buluşmasını hep beraber başaracağız. Bursa'mızın şehir içi ulaşımında metro artık önemli. Metronun Bursa'mızın ulaşımında hak ettiği rahatlığı sağlaması için her türlü desteği Ankara verecek. Bursalılar medeni ve modern bir ulaşıma kavuşacak. Türkiye daha da büyüyecek. Bundan rahatsız olanlar var. Recep Tayyip Erdoğan başbakan olduğunda, dünyaya, (Medeniyetler uzlaşmasını başarılım) dedi. Biz bu anlamda uzlaşıdan, barıştan yana adımlar atmamıza rağmen, ne yazık ki medeniyetler çatışmasından yana olan batı şimdi yine Türkiye'nin büyümesinden rahatsız oluyor. Onlar ne kadar rahatsız olursa olsun, biz birlik ve beraberlik içinde evet diyeceğiz" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise, "Terörle, darbelerle saldırıyorlar. Savaşla saldırıyorlar. Ekonomide ayak oyunları ile saldırıyorlar. Başarılı olamadılar. Olamayacaklar inşallah. Dün de başarılı olamadılar. Biliyorsunuz Malazgirt'te Sultan Alparslan'ı geri döndürmek istediler, başaramadılar. İstanbul'un fethinde Fatih Sultan Mehmet'i geri döndürmek istediler, başaramadılar. Çanakkale'yi geçeriz dediler, geçemediler. Yetmedi, 15 Temmuzda karşımıza çıktılar. 15 Temmuz'da Recep Tayyip Erdoğan'a tosladılar" dedi.

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biliyorsunuz, dün Avrupa'da yaşanan, Hollanda'da yaşanan vahşeti bütün dünya ibretle izledi. Şimdi buradan ben kendim değil, Türkiye'nin önemli şairlerinden birisi, Abdurrahim Karakoç'un yazdığı bir dörtlükle Avrupalılara seslenmek istiyorum. Biz bu itlere, bu aziz millete saldıranlara 16 Nisanda gerekli cevabı Allah'ın izniyle vereceğiz. Bursa olarak da, Türkiye olarak da üzerimize yakışanı yapacak mıyız? Bugün Cumhurbaşkanımıza tek adam diyorlar. O tek adam değil, dik adam. Allah'ın izniyle bütün bu zorlukları sayın cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla, sizlerin arkamızda durmanızla aşacağız".

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.