Hava Durumu

Bursa'ya Meteoroloji'den uyarı! (26 Şubat 2020 Bursa'da hava durumu nasıl?)

Meteoroloji Bursa için 26 Şubat 2020 Çarşamba günü hava tahmin raporunu bildirdi. Bursa güne sabah saatlerinde 8 derecelik sıcaklıkla başlarken gün içerisinde termometreler 24 dereceye kadar tırmanacak. Özellikle öğleden sonra Bursa'da rüzgarlı bir hava bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2020 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2020 08:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya Meteoroloji'den uyarı! (26 Şubat 2020 Bursa'da hava durumu nasıl?)

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, dün yükselişe geçen sıcaklıkla birlikte Bursa bugüne 8 derecelik bir havayla uyandı.

Gün içerisinde ise en yüksek 24 dereceye kadar tırmanması beklenen hava sıcaklığı ile birlikte Bursa günü rüzgarlı geçirecek.

Saatte ortalama 17 km/sa güneybatıdan esen rüzgar gece saatlerine kadar devam edecek.

YARINDAN İTİBAREN YAĞIŞA DİKKAT!

Bugünkü sıcak hava gece saatlerinde de rüzgarın etkisiyle birlikte etkisini gösterecek ve hava sıcaklığı yarın yağışlı olmasına rağmen 22 derece bandında seyredecek.

Yetkililer özellikle yarın için Bursa'ya gökgürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Bursa'da yağış etkisini Cuma ve Cumartesi günleri de gösterirken hava sıcaklığı ise 12 ile 14 derecelere kadar düşecek.

Yağışlar Bursa'yı pazar günü terk edecek.

İŞTE BURSA İÇİN SAATLİK HAVA DURUMU TAHMİNİ (26 ŞUBAT 2020)

İŞTE BURSA İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

YURTTA HAVA DURUMU NASIL?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği, yarın (Perşembe) ilk saatlerden itibaren Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Yurt genelinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ile Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerinden fırtına(60-75 km/sa) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-100 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın; sabah saatlerinden itibaren Marmara ile Kuzey Ege kıyılarından başlayarak zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ile Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden fırtına (60-75 km/sa) ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (75-100 km/sa) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu ile Doğu Karadeniz Bölgesinde eğimi fazla dik yamaçlarda çığ düşmesi riski bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Genellikle parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinden sonra batı kesimlerinin çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; sabah saatlerinden itibaren batıdan başlayarak zamanla tüm bölgede güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE °C, 18°C

Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra çok bulutlu ve yağmurlu

EDİRNE °C, 19°C

Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra çok bulutlu ve yağmurlu

İSTANBUL °C, 17°C

Parçalı bulutlu

KOCAELİ °C, 22°C

Parçalı bulutlu

EGE

Genellikle parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinden sonra kıyı kesimlerin çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; öğleden itibaren kuzey kesimlerde, zamanla bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

DENİZLİ °C, 20°C

Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 19°C

Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra çok bulutlu ve yağmurlu

KÜTAHYA °C, 17°C

Parçalı bulutlu

MANİSA °C, 18°C

Parçalı bulutlu

AKDENİZ

Genellikle parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinden sonra Antalya çevrelerinin çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; yarın(Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

ANTALYA °C, 19°C

Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra çok bulutlu ve sağanak yağmurlu

HATAY °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA °C, 15°C

Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; yarın(Perşembe) sabah saatlerinden itibaren batı kesimlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (60-100 km/sa) esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

KAYSERİ °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

SİVAS °C, 8°C

Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; yarın(Perşembe) sabah saatlerinden itibaren iç ve yüksek kesimlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (60-100 km/sa) esmesi bekleniyor.

BOLU °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

DÜZCE °C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

KASTAMONU °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.Rüzgârın; yarın(Perşembe) sabah saatlerinden itibaren iç ve yüksek kesimlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (60-100 km/sa) esmesi bekleniyor.

AMASYA °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

TOKAT °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 3°C

Parçalı ve az bulutlu

HAKKÂRİ °C, 8°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, 4°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP °C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

SİİRT °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısında 5 ila 7 (40-60km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Batı Karadeniz'in açıklarında 3,0m, Görüş; İyi.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60km/sa), Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, kuzeyinde 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra batısı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatı, sabah ve gece saatlerinde kıyıları kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinden sonra 2 ila 4 (10-30km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.