Hava Durumu

Bursa'ya yeni havaalanı müjdesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden olan Burulaş, Görükle’ye aktif kullanılacak 3. havaalanı için kolları sıvadı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2014 08:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2014 08:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya yeni havaalanı müjdesi

Burulaş, deniz otobüsü, deniz uçağı ve Helitaksi’den sonra şimdi de hava taşımacılığı için önemli bir adım atıyor. Küçük uçakların iniş-kalkış yapacağı 3. havaalanı için Uludağ Üniversitesi içerisinde atıl konumdaki araziye havaalanı yapılacak.

\"\"

Yapılacak olan havaalanının kente önemli katkı koyacağını belirten Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, “Geçmiş dönemde havaalanı olarak planlanan bu araziye 3. havaalanını yapacağız. Pist uzunluğu en az 800 metre olacak” dedi.

\"\"

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi olan Burulaş hava taşımacılığında önemli bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Gemlik-İstanbul arası deniz uçağı seferlerinin yoğun ilgi görmesinin ardından Bodrum’a da seferler düzenleyen Burulaş, talep üzerine hava taşımacılığı için önemli bir adım daha atacak. Uludağ Üniversitesi içerisinde yer alan atıl durumdaki araziye 3. havaalanını yapmayı planlayan Burulaş’ın hava taşımacılığında hedefi büyük. 20 kişiden az yolcu taşıyan uçakların iniş-kalkış yapacağı yeni havaalanının kentin gelişimine önemli katkı sağlaması hedefleniyor.

HAVAALANI OLARAK PLANLANMIŞ

Konu hakkında Bursa Hakimiyet’e özel açıklamalarda bulunan Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, yapılacak olan 3. havaalanının kente önemli katkı koyacağını belirtiyor. Projeyi gerçekleştirmek istedikleri arazinin şu an Uludağ Üniversitesi sınırlarında olduğunu ifade eden Fidansoy “İstanbul, Bodrum ve Çeşme’ye gerekleştirdiğimiz uçak seferlerine yoğun talep olunca biz de yeni arayış içerisine girdik. Daha sonra da geçmiş dönemde havaalanı olarak planlanan bu araziyi tespit ettik. Arazi üzerinde şu an hiçbir yerleşim yeri ve ağaç yok.  Coğrafi olarak da çok uygun konumda. Sanayi bölgelerine ve kente yakın olması işadamlarımız için de bir avantaj. Vatandaşlarımızın da çok rahat kullanacakları bir konumda. Bursaray ve aktarma araçlarla kentin her bölgesinden 3. havaalanına ulaşmak mümkün olacak” diyor.

\"\"

PİST EN AZ 800 METRE OLACAK

Burulaş’ın şu an kendi uçakları ve personeli ile uçuş hizmetleri verdiğine dikkat çeken Burulaş Genel Müdürü Fidansoy; “Belediye imkanları ile bu alana çok kısa sürede planladığımız bir havaalanı yapmak mümkün. Pist uzunluğu en az 800 metre olacak. Belki pisti biraz daha uzatabiliriz. Önemli olan bu havaalanın sürekli aktif olarak kullanılması ve vatandaşların rahat hizmet alması. Bursa’da ayrıca birçok işadamı ve kurumun özel uçakları bulunmakta. Bu uçakların da daha rahat iniş kalkış yapabileceği bir havaalanı olacak. Ayrıca bu havaalanı, üniversiteye bilimsel çalışma yapmak için gelecek olan öğretim görevlilerine de önemli katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

HAVACILIK FAKÜLTESİ DE KURULMALI

Havacılık sektöründen iç kaynaklı personel sıkıntısı olduğuna dikkat çekerek aynı bölgeye bir de havacılık fakültesinin yapılmasını düşündüklerini dile getiren Fidansoy; “Bu bölgeye Uludağ Üniversitesi bünyesinde havacılık fakültesi de açılırsa eğitime de çok önemli katkı sağlanmış olur. Şu an Bursa’da hava lisesi var fakat öğrencilerin uçak eğitimlerini alacakları bir uçakları yok. Buraya kurulacak havacılık fakültesi ile sektörün ihtiyacı olan nitelikli personel de iç kaynaklarla karşılanacaktır” dedi.

Üniversite ne diyor?

Uludağ Üniversitesi sınırları içerisine yapılması planlanan 3. havaalanı için üniversite yönetimi ise şu anda herhangi bir karar vermiş değil. Konunun şu anda değerlendirme aşamasından olduğunu belirten Üniversite yönetimi, 3. havaalanı yapılması ile ilgili olarak kendilerine talebin geldiğini doğrularken, konuyla alakalı görüşmelerin devam ettiğini belirtti. (Erhan Cem ÖZTÜRK'ün ÖZEL HABERİ)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.