Hava Durumu

Bursa yabancıya konut satışında Türkiye'de üçüncü

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Vali İzettin Küçük’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa yabancıya konut satışında Türkiye'de üçüncü
Valiler Kararnamesi ile Şanlıurfa Valiliği görevinden Bursa Valiliği görevine atanan İzettin Küçük’ü Heykel’de bulunan Tarihi Valilik Binası’ndaki makamında ziyaret eden İMSİAD heyeti kendi çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bursa’daki gayrimenkul satışı ve inşaat sektörünün gidişatı hakkında Vali Küçük’e bilgiler veren Mescioğlu, “Bursa özelinde sektörümüz gidişat bakımından iyi konumda diyebiliriz. İnanıyoruz ki sizlerin de destekleri ve katkılarıyla birlikte şehrimizde inşaat ve gayrimenkul sektörünün parlayan yıldızı daha da parlayacak” dedi.

Bursa’nın, Türkiye’nin en büyük gayrimenkul fuarlarından birisine ev sahipliği yapan şehir olduğunu hatırlatan Mescioğlu, “Bu fuarımızı inşallah sizlerin destekleriyle daha da geliştireceğiz ve ileriye taşıyacağız. BTSO’nun öncülüğünde hayata geçirdiğimiz fuarımızla adeta Bursa’nın inşaat sektöründeki tüm potansiyeli görücüye çıkıyor. Bursa Gayrimenkul Fuarı sektörümüze, halkımıza ve Bursamıza önemli bir katma değer sağlamaktadır” diye konuştu.

Yabancıya konut satışı bakımından Bursa’nın, İstanbul ve Antalya’nın ardından üçüncü sırada yer aldığına dikkat çeken N. Ziya Mescioğlu, “Yabancıya konut satışı bakımından geçtiğimiz yılı, bin 501 rakamı ile kapattık. Burada en büyük paya Kuveytliler sahip. Kuveytliye mal satmak zordur derler ama biz o zoru başardık, şimdi sırada Suudilere satmak var. Suudi Arabistan’dan konut alan sayısı istediğimiz seviyede değil. Bizim arzumuz ve isteğimiz İstanbul ve Antalya’nın da önüne geçmek. Bunun için de sizlerin desteklerine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Vali İzettin Küçük de, Bursa’nın değerlerinin ve Bursa’daki potansiyelin iyi anlatılacağı kısa filmler hazırlanıp Arap ülkelerinde tanıtım çalışmaları yürütülebileceğini söyledi. Küçük, “Bu bölgede Bursa tanıtım atağı yapalım. Kısa tanıtım filmleri hazırlayalım, görseller yapalım. Bunu beraberce yapabiliriz. Hatta oradan bir akil ve kanaat önderlerinden oluşan bir heyeti burada ağırlayabilir, onlara Bursa’yı tanıtabiliriz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.