Hava Durumu

"Bursa'yı iyi tanıyoruz"

İl Başkanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan’ın “Tüm kararlarınızda Bursa gibi özel bir şehrin gerçeklerini bilerek davranacaksınız” sözünü unutmadan görevini sürdüren Sedat Yalçın, çok iyi tanıdığı Bursa için Ankara’da çalışmaya devam etmek istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2015 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2015 08:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 "Bursa'yı iyi tanıyoruz"
2007 yılında AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın emanet edildiği ve 4 önemli seçimde Bursa’yı Marmara Bölgesi’nin en başarılı teşkilatı yapan Sedat Yalçın, tecrübesini Ankara’ya taşımak istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde il başkanlığı görevini kendisine verirken, “Bursa’nın manevi boyutu çok önemli ve bugüne dair çok boyutlu özellikleri olan bir şehir, il başkanlığı görevini yaparken son derece dikkatli olacaksınız ve tüm kararlarınızda Bursa’nın bu gerçeklerini bilerek davranacaksınız” dediğini söyleyen Yalçın, görevi süresince bu nasihati hiç unutmayarak çalıştığını, şimdilerde ise unutmadığı bu sözleri Ankara’da gerçekleştirmek için ilk adımı attığını ifade etti.

“EN YÜKSEK RAKAMLARA ULAŞILDI”
2009 yerel seçimleri, 2010 Anayasa Referandumu, Ovaazatlı Seçimi ve 2011 genel seçimlerinden partinin oy oranını artırarak çıkan Yalçın, “Hem seçimlerin yönetilmesi anlamında, halkla ve sivil toplum ilişkileri ve ulaşılan rakamsal sonuçlar anlamında en yüksek rakamlara ulaşıldı. İl başkanlığı dönemlerinde şehrin tansiyonu son derece normaldi. Şehrin tüm kesimleri AK Parti’ye her saat ulaşabiliyordu. Çok disiplinli bir teşkilat çalışması yaptık. Bunu yaparken bir ağabey büyüklüğündeydik. Teşkilatımız lider sevgisiyle doludurlar. Gelecek hayalleri vardır. Hepsinin hak ve adalet konusunda hassasiyetleri vardır. Ben hep bu sıcaklıkla siyasetin arasında bulundum” dedi. 

ÖNCELİK DEMOKRASİ VE EKONOMİ 

7 Haziran seçimleriyle birlikte Türkiye’nin siyasi karnesinde ciddi değişikliklere gidilecekken, Yeni Anayasa’nın önemini vurgulayan Yalçın, “Türkiye’nin birçok başlıkta yapması gereken yapısal reform konuları var. Bu hem demokratikleşmede hem ekonomide var. Her iki konuda da görev almak istiyorum. Çünkü temel hak ve özgürlüklerin insanın doğuştan elde ettiği değerler olduğuna inanıyorum. Farklılıklarımızın zenginlik olduğunu unutmayalım. Biz demokratikleşme konusunda da dış politikamızda da bu gerçekleri dikkate alarak davranmalıyız” dedi.  


Sedat Yalçın, milletvekilliği aday adaylığı sürecini muhabir arkadaşımız Rabia Deniz'e anlattı...

“UZMANLAŞMA GEREKİR”

Bursa’nın özel bir şansı olduğunu belirten Yalçın, “Bursa’da 13 vekil çıkardığımız zaman uzmanlaşma gerekir. Sanayi, ekonomi, ticaret, sanayi, tarımın detaylarına hakim, çevre ve şehircilik konusunda teknik kökenli, kentin tasarımının emanet edileceği donanımlı bir arkadaşımız olmalı, enerji konusunda bir uzman vekilimiz olmalı. Ulaşım konusunu iyi bilen bir vekil olmalı. Bu konular dikkate alınırsa Bursa’nın bakanlar kurulu ortaya çıkar” diye konuştu. 

BAŞKANLIK SİSTEMİ YERELDE HİSSEDİLECEK

Başkanlık sisteminin etkilerinin yerelde de hissedileceğini ifade eden Yalçın, yerelleşme konusunda önemli adımlar atılacağını belirterek, “Yeni anayasa içinde temel hak ve özgürlükler ikincisi de hükümet sistemi. Türkiye’de bazı konularda bürokrasiyi aşamadık. Yeni Türkiye ile daha hızlı yürüyecek bir sistem gerekiyor. Bunun için de başkanlık sistemi uygun bir sistemdir. Şu anda yürütme yasamanın içinden çıkıyor. Yasama organının yürütme organını sürekli denetlemesi gerekiyor. Türkiye’nin eyalet sistemine ihtiyacı yok. Ama yerelleşmeyi de teşvik etmeli. Türkiye şehirlerini kurarken, doğal yaşamla ilgili hassasiyetlerini kesinlikle korumalı. Uludağ’da yapılacak olan faaliyete Ankara’da karar vermek doğru değil. Okullar, hastaneler belediyelere bağlanabilir. Tüm yetki şehirlerde olmalıdır” diye konuştu. 
Rabia DENİZ'in haberi...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.