Hava Durumu

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Yılmaz: Mevlana'da yüzde 80'e ulaşıldı

Bursa'da Mevlana Mahallesi'nde Türkiye'ye örnek bir kentsel dönüşüme imza atacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz, toplam 1250 konutluk projeye ilk kazmanın 2021 yılında vurulacağını kaydetti. Yer sahipleri ile yüzde 80 uzlaşıldığını ifade eden Yılmaz, 2021'in kentsel dönüşümün öne çıkacağı bir yıl olacağını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2020 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2020 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Yılmaz: Mevlana'da yüzde 80'e ulaşıldı

HABER | Seray SAYGILIOĞLU

Sönmez Medya'yı ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, merak edilen soruları yanıtladı. Yıldırım'ın riskli alan bölgelerindeki çalışmalara değinen Yılmaz, plan çalışmalarını 2 etaba ayırdıklarını söyledi. Yılmaz, 15. ve 16. imar plan uygulamalarıyla birlikte, Yavuzselim, Arabayatağı ve Hacivat'a kadar olan Ankara caddesi güzergahındaki imar problemlerini çözmüş olacaklarının altını çizdi. Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen Yılmaz, bir yandan da örnek projeler ortaya çıkardıklarını vurguladı.

ÖDEMELERDE 10 YIL VADE

Mevlana Mahallesi Samanlı Caddesi'ne bakan bölgesinde 'Mevlana Mahallesi 7. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı' projesini başlattıklarını ifade eden Yılmaz, "Geçmiş dönemde uzlaşma oranı yüzde 30 bandındaydı. 'Neden itiraz ediyorsunuz?' diye sorduk. Bize, 'makul bir şekilde ödeme imkanı tanıyın' dediler. Normalde 2 yıl vade açabiliyorduk fakat biz 10 yıl vade açtığımızı belirttik. Bu nedenle uzlaşma oranımız yüzde 80'e çıktı" şeklinde konuştu.

1250 KONUT YAPILACAK

Projeyi, TOKİ ile birlikte yapacaklarını belirten Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve ekibi tarafından çok beğenildiğini söyledi. Projenin zemin+7 katlı olduğunu belirten Yılmaz, "Proje 1250 konuttan oluşuyor. İlk etabında 650 konutu, 2.etabında ise 600 konutu yapacağız" dedi. Yılmaz, 2021 yılında kentsel dönüşüm projeleriyle ön plana çıkacaklarını belirtti.

KÖKLÜ VE SAĞLAM ADIMLAR

Yıldırım'da hızlı ve çarpık kentleşmeye karşı çözüm üretmeye devam ettiklerinin altını çizen Yılmaz, "Yıldırım gibi yoğun kentlerin dönüşümü oldukça zor. Bu şehirlere müdahale ederken hareketliliğine dikkat etmemiz gerekir. Yaptığımız işlerde ufak tefek lokal operasyonlar yapacağız. Bugüne kadar plan değişiklikleri ve uygulamalar yapıldı fakat çok uzun yaşamadı. Çıkarılan imar değişikliği kanunu bu problemleri bertaraf ediyor. Örneğin; 1997 yılında 'Sinandede' bölgesinde yapılmış plan uygulamaları 2017 yılında bozulmuştur. Geçtiğimiz mecliste de karar aldık. Ufak tefek bir takım düzenlemelerle mahkemenin kararını bertaraf etmiş olduk. Bu kanuna istifaden bu çözümü ürettik. Biz bu kanunu riskli bölgelerin problemlerini çözmek adına tasarladık" dedi.

ULAŞIM NEFES ALACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Esenevler'de bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Yılmaz, "Bizim seçim döneminde verdiğimiz vaatlerden biri de ulaşım alternatifleriydi. Bunlardan en önemlisi de Ankara caddesine paralel olan Eğitim, Beyazıt ve Erdoğan caddelerinin Esenevler kavşağına bağlanmasıydı. O bölgede 4-5 etaplı dönüşüm düşünüyoruz. Özellikle alternatif ulaşım aksını ve çarpık kentleşmeyi çözmek adına bir proje gerçekleştiriyoruz. Yakın zamanda sözleşmelerin ve uzlaşmaların sağlanmış olduğunu göreceğiz" ifadelerini kullandı.

TARİHİ KİMLİK VURGUSU

İsabey Caddesi Cephe Sağlıklaştırma Projesi kapsamında 33 tane tescilli binanın olduğunu söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu: "Bunlardan bir tanesini restore ederek bir mahalle konağına çevirdik. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınlarımızın hem hizmet edeceği hem de hizmet alacağı bir yer burası. Orada kadınlarımızla birlikte bir kooperatif kurma yolundayız. İsabey köyünde tescilli binalarımızı restore ederek, tarihi kimliğine kavuşturmayı hedefliyoruz. Biz tarihi olan yatırımlarımızı bir vizyondan öte bir misyon projesi olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Emir Sultan Türbesi'ndeki restorasyon çalışmalarına da değinen Yılmaz, çalışmaların Ramazan Bayramı'nda biteceğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.