Hava Durumu

Bursa yollarına güvenlik rötuşları!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, zemin seviyesinin altında kalması nedeniyle ana yollarda trafiği tehlikeye atan rögar kapaklarını yolla aynı seviyeye getirme çalışması başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2019 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2019 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa yollarına güvenlik rötuşları!

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın talimatıyla çalışmaları başlatan BUSKİ, ana arterlerdeki kanalizasyon ve yağmur suyu kapaklarını yolla aynı seviyeye getiriyor. Ankara yolu Sırameşeler mevkiinde başlatılan çalışma kapsamında, özel olarak geliştirilen araçla, öncelikle mevcut kapakların bulunduğu bölge dairesel olarak kesilip alınıyor. Sonra kapaklar yol seviyesine göre monte ediliyor. Özel olarak hazırlanan kimyasal maddeler kullanılarak yapılan çalışmanın ardından hemen asfaltlama yapılarak çalışma yarım saat gibi kısa sürede tamamlanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda gece gündüz çalışan BUSKİ ekipleri sürücüleri rahatsız eden Mudanya yolu, Ankara yolu, Mimar Sinan ve Esentepe batçıklarındaki rögar kapaklarının 23'ünü yol seviyesine getirirken, pazar sabahı yapılan çalışmalarda ise Paşaçiftliği Merinos arası yapılan düzenlemelerde yaklaşık 50 rögar kapağının yol seviyesine getirildiği, çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.