Hava Durumu

Bursa zabıtasından yeni uygulama! Artık...

Bursa'nın Gemlik ilçesinde zabıta ekipleri yaka kameralarıyla denetimlere başladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2018 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2018 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa zabıtasından yeni uygulama! Artık...

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile birlikte jandarma, polis ve trafik ekipleri başta olmak üzere birçok alanda kullanılan yaka kameralı sistemler, Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından da kullanılmaya başlandı. Denetimlerde güvenlik, delil ve şeffaflık gibi konularda kolaylık sağlayan yaka kameraları, seyyar satıcılara yönelik operasyonlar, esnaf, minibüs ve pazar yerleri denetimleri dahil her türlü görevde kullanılacak.

Gemlik Belediyesi zabıta ekipleri, bundan böyle yaka kameraları aracılığıyla yaptıkları rutin denetimleri kayıt altına alacak. Ayrıca alınan kameralar ses, fotoğraf ve geniş açı HD görüntü kaydı yapabilme özelliğinin yanı sıra 240 dakika aralıksız kayıt alabiliyor.
Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Zabıta arkadaşlarımız görevleri esnasında birçok zorlukla karşılaşıyor. Uygulama ile zabıta ekiplerinin denetimleri kayıt altına alınıyor. Memur-vatandaş ilişkilerinin kontrol edilmesi, iddiaların ve şikâyetlerin, denetim sırasında yaşanan gerginlik, hakaret ve istenmeyen durumların engellenmesi ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi hedefleniyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.