17 Mayıs 2012 Perşembe

Müsteşardan Doğanbey itirafı!

mustesardan-doganbey-itirafi

Bursa'nın göbeğinde yükselen, problemlerin de bitmek tükenmek bilmediği Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi, örnek olmaktan çıktı.
17 Şubat 2012 Cuma 09:17

Rabia DENİZ

Kentsel dönüşüm yasasının bir ay içerisinde meclisten geçeceğini aktaran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Ercan Tıraş, bundan sonraki dönüşüm projelerinin kent dinamiklerinin görüşleri alınarak hazırlanacağını vurguladı.  Projelerin uygulandığı bölgenin mimari özelliklerini yansıtacağını da vurgulayan Tıraş, "Doğanbey'de yapılan hatalar yapılmayacak" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Ercan Tıraş, Vali Şahabettin Harput'u ziyaret etti. Mecliste kabul edilmesi beklenen Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Yasası ile ilgili önemli açıklamalar yapan Tıraş, bundan sonraki süreçte hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projelerinin uygulandığı bölgenin mimari özelliklerini taşıyacağını ifade etti.

"BURSA KABUL ETMEDİ"

Projelerle ilgili yerel dinamiklerin fikirlerine daha fazla önem vereceklerine vurgu yapan Tıraş, "Hastalığı yerinde teşhis ederek yapacağımız planlarda, ortak akla göre hareket edeceğiz. Her kente aynı projeyi yapmayacağız. Kentlere özgün projeler yapacağız. Doğanbey'de böyle bir hata yapılmış olabilir, ancak yeni projelerde böyle bir şey olmayacak" diye konuştu. Doğanbey'in Bursa'da kabul görmediğini aktaran Vali Şahabettin Harput da "Doğanbey başta kentsel dönüşüm olarak başlanmış. Küçük kapasiteyle başlanmış. Daha sonra yüksek bloklar halinde şehrin tamamının tepkisini çeken ve görüntüde de fonksiyonda da ciddi bir sorun haline gelmiş durumda" dedi.

"TEMİZLİK MERKEZDEN BAŞLAYACAK"

Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Tıraş, yeni kentsel dönüşüm yasasının bir ay içerisinde hazır olacağını ifade etti. Kentleri bir bütün olarak ele aldıklarını vurgulayan Tıraş, dönüşüme şehir merkezlerinden başlayacaklarını dile getirdi. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte vatandaşların mağduriyetinin ve bürokratik engellerin ortadan kalkacağına işaret eden Tıraş, "Yasayla birlikte iş ve işlemler hızlanacak. İlk olarak kent merkezlerini temizleyeceğiz. Bursa'nın önemli sorunlarından birisi olan ulaşım sıkıntısını gidermek için dönüşüme merkezden başlamamız gerekiyor. Yasa çıkmasıyla birlikte bu süreç hızlanacak. Şu an TOKİ ve belediye vasıtasıyla Valiliğin desteği ile kentsel dönüşüm yapılıyor" dedi. Tıraş, deprem ve yangın denetmenliğine uygun olmayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yeniden yapılacağını ya da başka bir binada hizmet verileceğini de sözlerine ekledi.





Kaynak: BHA

Yorum yazabilmek için Giriş Yapın veya Üye Olun

YORUMLAR

  • Sadece yüksek binalar yaparak mı hata yaptınız?

    Misafir Sözleşme dışı daireleri büyüterek, her yanı açık mahalleleri site gibi gösterip dışarıdaki alanları fatura etmeye kalkarak, 18 ay deyip 5 yıldır daireleri teslim etmeyerek, Recep ALTEPE imzalı borçları da hak sahiplerine yıkmaya çalışarak da hata yapmadınız mı acaba? Toki ve Belediyeye karşı açılan "Bursa tarihinin en büyük davası acaba neden açılmıştı?" onu da mı bilmiyorsunuz? 17 Şubat 2012 11:33

  • çözüm söyleyen yok

    Misafir herkez şikayet ediyor çözüm ne cadde boylarına yüksek binalar yapılırken niye kimsenin sesi çıkmadı 17 Şubat 2012 16:02

  • bursanın en eski mahalleleri

    Misafir 988 ev 1220 hane 3900 kişi dört mahalle 200 bin m2 yer 2747 konut hadi paylaştırın kolaymı bakalım 17 Şubat 2012 16:10

  • bursa ya saplanan hançer

    Misafir bu yapıların yapılmasına izin verenler acaba şimdi bursa da kafasını kaldırıp uludağa doğru baktıklarında en güzel yapmışım düşünmüşüm diyorlarmı yüzyılın hançeri dikildi bursa nın göbeğine 17 Şubat 2012 17:43

  • suçlu ayağa kalk

    Misafir karar : bir daha yapma ! emi ? 17 Şubat 2012 17:55

DİĞER HABERLER

yetenekler-yaristi

Yetenekler yarıştı

16 Mayıs 2012 Çarşamba 20:41
as-merkezde-resim-sergisi

As Merkez'de resim sergisi

16 Mayıs 2012 Çarşamba 17:35
bursa-tavla-spor-kulubu-kuruldu

Bursa Tavla Spor Kulübü Kuruldu

16 Mayıs 2012 Çarşamba 17:33
ahmet-umit-okurlariyla-bulustu

Ahmet Ümit okurlarıyla buluştu

16 Mayıs 2012 Çarşamba 17:10
osmangazi-nefes-aliyor

Osmangazi nefes alıyor

16 Mayıs 2012 Çarşamba 16:57
mucize-kurtulus

Mucize kurtuluş

16 Mayıs 2012 Çarşamba 16:47

ÖNE ÇIKANLAR

AK Partili başkan yardımcısına silahlı saldırı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şırnak İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kılınç, evinin önünde yüzleri

Taraftarlar arasında taşkınlık yaşanmadı

Fenerbahçe’nin zaferiyle sonuçlanan Türkiye Kupası Finali sonrası sarı lacivertli taraftarların coşkusu stat

Fenerbahçe ve Bursaspor'u tebrik ediyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ziraat Türkiye Kupası finalini oynayan Fenerbahçe ve Bursaspor'u tebrik etti.

YAYINLARIMIZ

  • Bursa Hakimiyet
  • Bursa Hakimiyet İK
  • Yaşayan Bursa Gazete Eki
  • Yaşayan Bursa Dergi

YAZARLAR

Tüm Yazarlar
  • Sonrakiler Öncekiler

SPOR YAZARLARI

Tüm Yazarlar