Hava Durumu

Bursagaz'ın 'spring' projesine yurt dışında büyük ilgi

Türkiye'nin en büyük doğal gaz dağıtım şirketlerinden Bursagaz, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bu yıl beşinci kez düzenlenen Uluslararası Boru Hattı Bütünsel Yönetimi Konferansı ve Fuarı'nda (ICEPIM) bir sunum gerçekleştirdi. Bursagaz Yönetim Sistemleri Müdürü Halit Yılmaz tarafından yapılan sunumda, dağıtım şebekelerinde uygulanan bütünsel yönetim yaklaşımının hayata geçirildiği SPRING projesi katılımcılarda büyük ilgi uyandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2019 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2019 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursagaz'ın 'spring' projesine yurt dışında büyük ilgi

Bursagaz, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bu yıl beşinci kez düzenlenen ve ülkenin en büyük teknik konferansı olan Uluslararası Boru Hattı Bütünlüğü Yönetimi Konferansı ve Fuarı'na (International Conference & Exhibition on Pipeline Integrity Management / ICEPIM) katıldı. Aralarında İngiltere, Avusturalya, Dubai, Malezya, Güney Kore'nin de yer aldığı ülkelerden gelen katılımcılar iki gün boyunca boru hattı bütünlüğü yönetimindeki son gelişmeler, eski boru hatlarının bakımı, acil ihbar yönetimi, iş güvenliği, yeni teknolojiler ve malzemeler hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Konferansa Bursagaz adına Yönetim Sistemleri Müdürü Halit Yılmaz ile SCADA ve Elektronik Bakım Mühendisi Osman Bozkurt katıldı. Halit Yılmaz tarafından gerçekleştirilen sunumda, doğal gaz dağıtım şirketleri için rol model olan Boru Hattı Bütünsellik Yönetim Sistemi'nin (SPRING) detayları katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi. Halit Yılmaz: Şebekemiz üzerindeki tüm riskli durumları SPRING ile analiz ediyor ve şebekemizin durumunu görebiliyoruz.

SPRING NASIL ÇALIŞIYOR?

SPRING, Bursagaz'ın halihazırda kullanmakta olduğu SAP PM, GIS, SCADA, SAYS ve ERMS sistemleri ile bağlantılı çalışıyor. Tüm bu sistemlerin operasyonel verilerini kullanarak sonuçlar üreten SPRING projesi, verileri sistem içinde oluşturulmuş bir modelleme ile analiz ederek risk bazlı, detaydan bütüne tüm raporları iletebiliyor. Sistem saha personelinin alışık olduğu sadeliği korurken operasyonel faaliyetlere getirdiği yeniliklerle de teknik süreçlerde iyileştirme sağlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.